Gambit07 Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Witam posiadam korbę kcnc i suport kcnc, kupiłem ją 400 km temu była to korba od bike stacji z testowego roweru ,wygładała jak nówka, wszystko bylo ok do kiedy nie zaczęła strzelać ,wymieniłem łożyska i strzela dalej ,byłem w sklepie chcąc kupić shimano h2 (suport) jednak korba nie mieściła się choć nie wiele brakowało może z 1mm, mam pytanie czy jest jakiś inny suport (nie KCNC) który będzie pasował do tego typu korby mtb ? i jaka jest przyczyna tego że nowe łożyska strzelają przy staniu i pedałowaniu (dosyć głośno)
kzielu Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 i jaka jest przyczyna tego że nowe łożyska strzelają przy staniu i pedałowaniu (dosyć głośno) Najczesciej brud na gwincie suportu nie majacy nic wspolnego z lozyskami. Wykrec suport, przeczysc gwint suportu i ramy, daj smar na gwint i skrec z powrotem.
Gambit07 Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Najczesciej brud na gwincie suportu nie majacy nic wspolnego z lozyskami. Wykrec suport, przeczysc gwint suportu i ramy, daj smar na gwint i skrec z powrotem. Ok spróbuję ale wątpię że się uda bo rozkręciłem korbę jedno łożysko to łożysko 2rs więc uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach dziś wyciągnąłem je z miski i włożyłem jedno stare kcnc i strzelało mniej ale pomysł z gwintami jest niezły dzięki jutro się za to wezmę pozdrawiam
Gambit07 Napisano 7 Września 2013 Autor Napisano 7 Września 2013 Ok spróbuję ale wątpię że się uda bo rozkręciłem korbę jedno łożysko to łożysko 2rs więc uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach dziś wyciągnąłem je z miski i włożyłem jedno stare kcnc i strzelało mniej ale pomysł z gwintami jest niezły dzięki jutro się za to wezmę pozdrawiam nic nie dało ale dzięki muszę wymienić to jedno łożysko
Rulez Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 wygładała jak nówka, wszystko bylo ok do kiedy nie zaczęła strzelać ,wymieniłem łożyska i strzela dalej To na jakie wymieniłeś , na używane ? : uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.