Skocz do zawartości

[suport kcnc] zamiania suportu

Gambit07

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam korbę kcnc i suport kcnc, kupiłem ją 400 km temu była to korba od bike stacji z testowego roweru ,wygładała jak nówka, wszystko bylo ok do kiedy nie zaczęła strzelać ,wymieniłem łożyska i strzela dalej ,byłem w sklepie chcąc kupić shimano h2 (suport) jednak korba nie mieściła się choć nie wiele brakowało może z 1mm, mam pytanie czy jest jakiś inny suport (nie KCNC) który będzie pasował do tego typu korby mtb ? i jaka jest przyczyna tego że nowe łożyska strzelają przy staniu i pedałowaniu (dosyć głośno)

i jaka jest przyczyna tego że nowe łożyska strzelają przy staniu i pedałowaniu (dosyć głośno)

Najczesciej brud na gwincie suportu nie majacy nic wspolnego z lozyskami. Wykrec suport, przeczysc gwint suportu i ramy, daj smar na gwint i skrec z powrotem.

Najczesciej brud na gwincie suportu nie majacy nic wspolnego z lozyskami. Wykrec suport, przeczysc gwint suportu i ramy, daj smar na gwint i skrec z powrotem.

Ok spróbuję ale wątpię że się uda bo rozkręciłem korbę jedno łożysko to łożysko 2rs więc uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach dziś wyciągnąłem je z miski i włożyłem jedno stare kcnc i strzelało mniej :( ale pomysł z gwintami jest niezły dzięki jutro się za to wezmę pozdrawiam

Ok spróbuję ale wątpię że się uda bo rozkręciłem korbę jedno łożysko to łożysko 2rs więc uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach dziś wyciągnąłem je z miski i włożyłem jedno stare kcnc i strzelało mniej :( ale pomysł z gwintami jest niezły dzięki jutro się za to wezmę pozdrawiam

nic nie dało ale dzięki muszę wymienić to jedno łożysko

wygładała jak nówka, wszystko bylo ok do kiedy nie zaczęła strzelać ,wymieniłem łożyska i strzela dalej

To na jakie wymieniłeś , na używane ? :

uszczelniane to drugie wygląda calłkiem inaczej i już czuć w palcach piach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...