Skocz do zawartości

[Koło przód] 26" do XC/MTB, średnio ciężki teren.

kamyk880

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

poszukuję koła przedniego 26" do XC/MTB, teren w jakim najczęściej się poruszam to dziurawy asfalt, szuter, kamienie, błotniste podjazdy i zjazdy, czasem jest ciężej (zjazdy z dużymi prędkościami między drzewami po korzeniach) - ogólnie szeroko pojęty średnio ciężki teren :) moja waga to 65 kg. 

Zaczynam powolną modernizację Unibike Evolution z 2011 roku, postanowiłem zacząć od przedniego koła (z czasem hamulce, manetki, później najprawdopodobniej napęd lub amortyzator, zależy od tego co się będzie pojawiało) z tego powodu chciałbym żeby było ono w miarę lekkie, ale nie kosztem wytrzymałości (myślę, żeby oscylowało w okolicach 800g - sugeruję się projektami z forum).

Poczytałem parę tematów i strasznie mi to w głowie namieszało, sam dokładnie nie wiem czego szukać, na pewno chciałbym, żeby piasta miała mocowanie na 6 śrub pod tarczę, mocowane to będzie na razie do XCR-a (będzie wymieniany). Z tego co widzę, to na DT4YOU są wyprzedaże, ale kompletnie nie wiem na jakie konkretne modele patrzeć.

Cena około 450zł (może być za części, mogę zapleść, nie sam oczywiście).

Z góry dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...