Skocz do zawartości

[Prawo] Przyczepką po chodniku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie przedstawiłeś racji tylko postanowiłeś pozbawić mnie legitymacji do dyskusji: "przejedźsiępoWarszawie" i dopóki się nie przejadę to mam siedzieć cicho. Oraz napisałeś komunały: "bowWarszawie jeżdżom cwaniaki w SUVach TDI na czerwonym", jakby to były rzeczy dziejące się tylko tam.

Napisano

Nie przedstawiłeś racji tylko postanowiłeś pozbawić mnie legitymacji do dyskusji: "przejedźsiępoWarszawie" i dopóki się nie przejadę to mam siedzieć cicho. Oraz napisałeś komunały: "bowWarszawie jeżdżom cwaniaki w SUVach TDI na czerwonym", jakby to były rzeczy dziejące się tylko tam.

Im większe miasto tym na drogach więcej buraków i niestety nie ma wyjątków od tej reguły (dotyczy tylko PL). Rowerzyści dryndają na przechodniów na chodniku, piesi chodzą na spacery ścieżkami rowerowymi samym środkiem jak święte krowy, a dla kierowców jedni i drudzy to samo zło które nogą czy oponą nie powinno wogóle stanąć na drodze.

Autora wątku doskonale rozumie, sam czasami jadę chodnikiem wzdłuż ulic 50km/h gdzie średnia prędkość samochodów jest 80. Pamiętam jedynie o tym że to ja jestem gościem na chodniku i czekam aż mnie ludziki zauważą i przepuszczą, albo ich wymijam zielenią miejską...

Oczywiście jestem świadom że mogę zapłacić mandat, ale zdrowie jest bezcenne. W przypadku przyczepki sprawy się nieco komplikują z racji gabarytów.

Napisano

Autora wątku doskonale rozumie, sam czasami jadę chodnikiem wzdłuż ulic 50km/h gdzie średnia prędkość samochodów jest 80. Pamiętam jedynie o tym że to ja jestem gościem na chodniku i czekam aż mnie ludziki zauważą i przepuszczą, albo ich wymijam zielenią miejską...

Dokladnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...