adamm84 Napisano 22 Maja 2006 Napisano 22 Maja 2006 mam micheliny wildgripper sprint S i proszą sie o wymiane nie chce semislicków bo ten asfalt ktorego uzytkuje jest zazwyczaj dziurawy moja jazda to 45% asfalt 25% "miasto" 30% teren na razie wypatrzyłem to: http://www.skokadrenaliny.pl/shopping/prod...66491b614363c44 http://allegro.pl/item104897084_2_opony_ri...comp_f_vat.html http://allegro.pl/item103895575_opona_schw...ght_26_2_1.html a moze nie mam racji i jakies agresywniejsze semi w moich michelinach nie podoba mi sie przebijalnosc, pierwszy lepszy kolec i kapeć, jakies ekstremalnie lekkie nie musza byc tzn do 600g i fajnie by było gdyby 10tys km wytrzymały jakieś propozycje ? z góry dzieki
Paviarotti Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 Te Schwalbe wygladają ciekawie w ten teren co podajesz, jednak wątpie zeby wytrzymały 10 tys km bo on są dość miekkie i raczej szybciej sie zetra. Moze Continental Twister? na pewno cos nie 100% terenowego, raczej z lżejszym bieżnikiem.
RZUŁF Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 np. Schwalbe Smart Sam (dla mnie ok w terenie i na szosie jak dobrze napompuje nie jest źle)
sebekfireman Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 nie chce semislicków bo ten asfalt ktorego uzytkuje jest zazwyczaj dziurawy A co mają dziury w asfalcie do semislicków? Ja ostatnio fajną oponkę (semislick) kupiłem na przód - Duro Wildfire Antylope 1,95 - za 13 zł. Ciężki kloc bo waży 900-1000 gram (więc niestety w twoich wymogach się nie mieści) i przerażony byłem trochę tą wagą, ale nadrabia warunkami jezdnymi - bieżnik nie agresywny więc oporów nie stawia, pięknie trzyma się podłoża w terenie no i z tego co widzę to guma bardzo trwała i wytrzyma tysiące kilometrów.
adamm84 Napisano 23 Maja 2006 Autor Napisano 23 Maja 2006 A co mają dziury w asfalcie do semislicków? no to mają ze jest sporo uskoków, ostrych krawędzi itp. na 1 wypadzie z sakwami na moich michelinach miałem 5 gum a kolega na pełnoklockowych 1 więc coś w tym jest twistery,escape i smart samy wizualnie mają bardzo podobny bieżnik, które z nich nadadza sie najbardziej na asfalt ?? bo tak na moje oko to podobnie wiec kupił bym najtańsze escape
RZUŁF Napisano 23 Maja 2006 Napisano 23 Maja 2006 mam smat sam dopiero miesiąc więc nic nie mogę powiedzieć o trwałości , oprócz tego że mi pasują trakcyjnie ale zastanów się nad taką tradycyjną opcją Panaracer Mach Semi Knob na tył Panaracer Mach Semi Slick na przód zwykła wersja drutowa - wytrzymały mi w starym rowerze najwięcej ze wszystkich opon które miałem...
sebekfireman Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 no to mają ze jest sporo uskoków, ostrych krawędzi itp. na 1 wypadzie z sakwami na moich michelinach miałem 5 gum a kolega na pełnoklockowych 1 więc coś w tym jest To jakieś badziewne te opony muszą być Chociaż ja jedynie semislicki zakładam tylko na przód, w tyle zawsze mam coś agresywniejszego. ale zastanów się nad taką tradycyjną opcją Panaracer Mach Semi Knob na tył Panaracer Mach Semi Slick na przód Miałem i mam te oponki i potwierdzam że są wytrzymałe no i na dodatek mają podobno niewielkie opory toczenia, gdyż kiedyś tam w jakichś tam testach zdobyły czołowe miejsca.
adamm84 Napisano 24 Maja 2006 Autor Napisano 24 Maja 2006 czym sie roznia wersje profi/co/compe ? wagą czy czyms jeszcze
sebasw Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 Np. zastosowanym materiałem (drut, kevlar, zwijana) etc. Co myślicie, może ktoś używa Schwalbe Marathon z kevlarem ? cena ok. 74 zł za sztukę, czyli b. tanio. ?
konio Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Witam Poszukuje opon przód+tył oczekuje że bęedą mieli niskie opory toczenia na asfalcie i jako tako spisywały się w terenie. Ale najbardziej zależy mi na wadze Musze też dodac że nie jestem milionerem oczekuje czegoś w miare nie drogiego. Prosze o pomoc
marcin_ostrów Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 jak to nie pomaga :-) geax całkiem przyjemnie się jeździ po asfalcie, waga ok - 420 g, nie za droga , ale : nie lubi piasku , w błocie i na kamyszkach nie miałem okazji jeszcze przetestować Odnośnie trwałości nic jeszcze nie mogę powiedzieć - dopiero 750 km
HexagonV6 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 Nie, dziekuje za drogie postanowilem kupic KENDA KWEST I do tego takie oto siodelko: http://allegro.pl/item121693209__royal_gel..._klima_abp.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.