rosol Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Witam. Mam problem z siodełkiem. Kupiłem nowe Selle Ilatia XR i po każdej jeździe przesuwa mi się do tyłu. Pręty są standardowe sztyca na jedną śrubę dokręcone bardzo mocno a i tak się przesuwa. Co można z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Zmatowić pręty i chwyty jarzma? Próbowałeś? Może lakier jest taki, że stwarza problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Wina najprawdopodobniej leży w kiepsko trzymającej sztycy a dokładniej jarzmie. Możesz spróbować zrobić "podkładki" z gumy, którymi owiniesz pręty siodełka w miejscu mocowania w jarzmie. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosol Napisano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2013 No właśnie jeszcze nic nie robiłem. Spróbuję najpierw zmatowić a potem ewentualnie pokombinuję z podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Na Twoim miejscu najpierw próbowałbym z gumą, albo lepiej taśmą izolacyjną. Jak już styrasz pręty, nie odnowisz ich. A coś nałożone na nie zawsze można zdjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Potwierdzam co napisali wcześniej. Kawałki starej dętki nawinięte na pręty u mnie załatwiły sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Miałem ten sam problem Tu masz info jak sobie z tym poradziłem,powinno pomóc http://www.forumrowerowe.org/topic/143707-problem-jarzmo-sztycy-giant-tcr/?do=findComment&comment=1341487 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.