Skocz do zawartości

[Opona] poprawne załozenie MICHELIN Wild Race'R Ultimate

cyroniok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem sobie nowe oponki MICHELIN Wild Race'R Ultimate

na oponie sa znaczki

tył i prząd

fbgy.th.jpg

załozyłem według znaczka tył opony przód opony

po załozeniu wygląda to tak

h1rs.th.jpg

czy te trójkąciki powinny być podstawą do kierunku jazdy ? opona strasznie zbiera kamienie

Napisano

Masz na nich dwa oznaczenia czyli front i rear (przód i tył) oraz strzałki. Przednią załóż tak jak na pierwszym zdjęciu a na tył obróć o 180 stopni.

Napisano

Ja ostagnio zrobilemna przekori zalozylem tyl rownierz również zgodnie z przodem okazalo sie ze jakos lepiej to smiga i mniej zuzywa sie opona - mniejsze opory toczenia a przy tym jakosc hamowania nie zmienila sie. Takze chyba zaczne tak zakladac juz .

Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Są po prostu opony kierunkowe i napędowe. Jest to taki typ, który zakłada się tylko na przednie koło lub tylko na tylne. Inny to uniwersalny do stosowania w obydwu kołach z tą właśnie różnicą, że tył obracasz o 180 stopni. Są też takie, które nie rozróżniają czy to tył czy przód.

• Mod Team
Napisano

czyli to oznaczenie nie oznacza przodu i tyłu danej opony to bieznik bedzie na tylnej oponie w dróga stronę

Michelin w ten sposób oznacza kierunek rotacji opony,który ma byc inny na kole przednim i tylnym. Front- koło przednie, Rear- koło tylne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...