Skocz do zawartości

[Tychy] Kolarstwo Szosowe w Tychach

00dexter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To zależy od ukształtowania terenu, warunków. Na niektórych odcinkach jadę ok 28-33km/h, na innych wolniej. Zazwyczaj wracam do domu ze śr. prędkością 23-25 km/h. Szału nie ma, pewnie to kwestia roweru, bo wręcz odczuwam, że siła wkładana w pedałowanie nie przekłada się w pełni na prędkość. Za jakimś wyrobionym kolarzem na pewno bym nie nadążył  :)

Napisano

Zawsze można się "dogadać" co do prędkości. Chodzi przede wszystkim o jakąś fajną przejażdżkę, a nie o osiągi.

Ja nie jeździłem jeszcze z nikim z tego forum.

Można się jakoś zgadać na jutro albo niedzielę rano.

Napisano

Kolarki jeszcze nie, ale to kwestia niedługiego czasu :)

Póki co, crossowy rower.

Niedziela rano może być. 9.30-10 na jakieś 2,5-3h.

Napisano

Witam mnie także niedziela pasuje na coś pokręcić. Takie 50 km. Trase jakąś ciekawą można wybrać albo coś płaskiego albo po górkach to musielibyście się wypowiedzieć gdzie chcecie pojeździć. 

Proponuje zjawić się jutro o godzinie 10:00 na placu Baczyńskiego pod fontaną. O prędkość nie macie się co martwić pojedziemy z prędkością najsłabszego. Ja jeżdże na szosie.

Napisano

To ja się zjawię jutro o ile pogoda dopisze

Co do trasy, ja często jeżdże w stronę Wyr, Łazisk, Mikołowa, są tam fajne trasy z kilkoma podjazdami. Ewentualnie coś płaskiego w kierunku Bojszów. Do dogadania na miejscu. Mi jest obojętne gdzie. Właściwie wolałbym, żeby kto inny zaplanował trasę, bo te swoje mam już objeżdżone do znudzenia :)

Napisano

Mikołów Łaziska i Wyry mają spore podjazdy to znaczy że nie zrobimy wielu kilometrów ale potrenujemy podjazdy ja myślałem sobie może o wyjeździe na Zamek do Chudowa. W miarę płasko tylko 2 lub 3 podjazdy i trasa całkiem przyjemna. A w drodze powrotnej możemy zachaczyć o Łaziska jak będą siły.

Napisano

Można wybrać się do Chudowa. Ja zawsze jadę tam przez podjazdy w Wyrach i Łaziskach, ewentualnie szybka prosta Gliwicką, ale za tą opcją nie przepadam ze względu na duży ruch samochowów.

Napisano

Hej, skoro jedziedzie do Chudowa, chętnie dołączę do Was w okolicach Mikołowa czy Wygody. Mógłby mi ktoś przedstawić tylko trasę którą się wybieracie? Z 00dexter juz kiedyś jechałem i bardzo miło wspominam  ten wypad.

Napisano

Trasę ustalimy jutro, ale podejrzewam, że będziemy kręcić przez Łaziska, później na Bujaków i Chudów, ale myślę, że nie będzie problemu, żeby się gdzieś zgadać. Napisz, gdzie dokładnie mógłbyś podjechać

Napisano

Z Rudy mam spoko dojazd do Łazisk Górnych więc spotkajmy się tam na ul. Orzeskiej. I to że o 10 wyruszacie jest już pewne?

Napisano

Ok. Może być Orzeska. Pewnie będziemy tam jechać. Oczywiście o ile pogoda się nie rozsypie do jutra.

Jeżeli by kolega z forum nie dotarł z jakiegoś powodu, to ja sam się przejadę. Więc możemy się tam zgadać mniej więcej na 10.30. Ja jeżdżę na srebrnej crossowej Meridzie i mam dłuższe włosy - tak, żeby można było mnie zidentyfikować :D

Napisano

Krecil ktos rano? Jesli zostali jeszcze jacys niezdecydowani, ktorzy chcieliby "rozluzowac noge" to za okolo godz bede na spokojnie krecil. Moze ktos ma ochote sie dolaczyc...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jest ktoś chętny na pokręcenie po okolicy wstępnie w sobotę popołudniu lub w niedzielę rano lub popołudniu? Nie wiem jeszcze dokładnie jak będę dysponował czasem w weekend...

Napisano

Witam

Zapraszam chętnych jutro 0 16:30 na dworzec w tychach na osiedlu A. małe kręcenie po łaziskach i mikołowie.

Co do niedzieli to zapraszam na pielgrzymkę rowerową do piekar śląskich.

Napisano

Panowie,

piątek 23.05 Tyski Nocny Rajd Rowerowy

sobota 24.05 Night Biking Katowice

niedziela 25.05 pielgrzymka Piekary

Napisano

Witam

Zapraszam chętnych jutro 0 16:30 na dworzec w tychach na osiedlu A. małe kręcenie po łaziskach i mikołowie.

Co do niedzieli to zapraszam na pielgrzymkę rowerową do piekar śląskich.

Ja dzisiaj tam jeździłem, później przez Kostuchnę w stronę Wesołej świetnym wypłaszczonym kawałkiem szosy. Jakoś się zebrałem po pracy, chociaż noga początkowo była nie ta.

Chętnie bym się wybrał, ale w późniejszyjch godzinach, ok 17.30/18.00. No i nie wiem, czy dałbym radę utrzymać szosowe koło :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...