martinw Napisano 3 Września 2013 Napisano 3 Września 2013 Witam, Ciężki przypadek. Opony: Maxxis Crossmark 1.95 drut (nowe) Założyłem, wyjechałem na drogę (szuter). Wali kamykami jak z uzi. Opony zbierają chyba wszystko co możliwe i oklepują ramę i napęd aż miło. To nie wina profilu bieżnika. Opony są założone w prawidłową stronę. Zauważyłem, że bieżnik pokryty jest jakąś szarą warstwą, która się lepi (można ją zdrapać) co na 99% powoduje w/w tragiczny efekt. Pytanie: co to za gówno, czy są jakieś środki do pozbycia się tego czy jest to jakiś fabryczny feler i opony są do zwrotu. Zakupiłem je w sieci więc nie miałem szans na oględziny. Jakieś porady?
jasinski21444 Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Niestety crossmarki lubią sypać wszystkim co sie pod nimi znajdzie. Po zmianie z crossmarków na rk nagle okazało sie iż napęd jest o wiele czystszy a kamyczki z przedniej opony nie są wysypywane góre . Crossmark to przeciętna opona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.