fryta Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Oddałem obręcz Alexrimsa FD26 i piastę Shimano FH-M475, czyli obręcz i piastę pod tarcze do naplecenia i naszprychowania. Bardzo mnie zszokowało ustawienie koła w widełkach. Koło jest przesunięte w jedną stronę. Przestawienie śrub kontrujących nic nie dało. W serwisie założyli 2 rodzaje długości szprych MACH1. I tutaj moje pytanie: Czy jest możliwość tak naplecenia koła, żeby obręcz przesunąć według osi widełek o jakieś 10 mm !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 zaopatrz się w kluczyk do centrowania. Musisz poluzować szprychy po stronie przeciwnej, do tej w którą chcesz koło przesunąć i naciągnąć szprychy po drugiej stronie. Trochę zamotałem. Jeżeli chcesz przesunąć koło w prawo, to luzujesz szprychy lewe, a naciągasz prawe. Najpierw poluźnij o pół obrotu i napnij o pół obrotu z drugiej strony. Jak będzie za mało to powtarzasz tą czynność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.