Skocz do zawartości

[Oświetlenie] Na kask i kierownicę z jednego powerbanku

Mario3m

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

wiem, że już było kilka podobnych tematów, ale żaden nie rozwiał moich wątpliwości i chciałbym osoby, które mają wypowiedziały się:)

Planuję zakup sprzętu lampka na kierownicę i/lub na kask rowerowy. Z moich dotychczasowych poszukiwań znalazłem tylko trzy rozwiązania by te lampki były zasilane z jednego źródła przy pomocy kabla Y.

1. Magicshine mj-872 z kupno z podwójnym powerbankiem 6,6 i dokupienie kolejnej mj-872 lub mj-808

2. Sigma Powerled evo z IION XLi do tego Karma Evo na przykład

3. Rozwiązanie, które jest poza zasiegiem mojej kieszeni Lupine Betty i Wilma:) kogo stać by wydać 3 tysie na lampki:)

Brałem też pod uwagę zakup Fenix BT20 oraz Niteye B20 jednakże podczepienie pod jeden bank to kombinacja z kabelkami:)

Wymarzony byłby odrazu zestaw z jednym pilotem:) (cos w rodzaju mj-816)

Jezdziłem na lampkach 2 x mactronic scream 243lm oraz dodkatkowe światło na kasku, ale to jest za mało na prędkości powyżej 25 km/h w lesie.

Interesuje mnie polska dystrubucja i gwarancja.

Jeśli macie jakieś jakieś swoje rozwiązania (latarki odpadają:) proszę o info, będę wdzięczny za każde sugestie.

Napisano

Jak w polce i ma być sensownie to zostają ci tylko Magicshine - ewentualnie możesz połączyć Niteye B20 z magicshine, bo chodzą na tych samych kablach (starsze magicshine oczywiście - teraz z prostokątną wtyczką trzeba by przejściówki).

• 4 tygodnie później...
Napisano

Dziękuję za rady, kupiłem Magicshine MJ-872 i zastanawia mnie oryginalność lampki którą otrzymałem,kupując na All... diody nie są w poziomie, napisy inaczej niż na zdjęciach w testach na zagranicznych portalach. Czyżby jakość wykonania Magicshine dawała dużo do życzenia.

Napisano

Prawda jest taka, Magicshine to chińszczyzna, co prawda została już uznana przez niektórych za "bardziej firmowe światełko" ale nadal sporo im brakuje w powtarzalności wykonania. Zasada w Shenzhen jest jedna "szybciej, taniej, prościej" :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...