muminek1985 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Witam jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość otóż dręczy mnie pewna sprawa co do wyboru roweru firmy Canyon czy warto dokładać 1000 zł do droższego modelu i czy będzie odczuwalna różnica w jeżdzie ? 1) https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3173 2) https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208 co do wykorzystania tego sprzętu to głównie będzie jazda w terenie (lasy, ścieżki itp.) no i chciałbym spróbować jazdy w terenie górskim z racji tego że mam niedaleko a góry to moja druga pasja z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 tanszy rower jest lepszy z uwagi na amortyzator, pozostalych roznic wynikajacych z odmiennosci osprzetu nie odczujesz w sposob wyrazny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ja posiadam Grand Canyona AL 7.9 z 2013 (jeżdżony od początku sierpnia) i baaardzooo sobie chwalę !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 @muminek1985Jaka jest Twoja waga? W droższym modelu masz z tyłu sztywną, przy wadze większej jak 90kg zdecydowanie poszedlbym w jej kierunku. Róznica jest w geometrii, dotyczy kąta rury podsiodłowej oraz dlugości tylnych widelek. W droższej opcji mają długość 434mm co robi naprawdę spore wrażenie, z drugiej strony nasuwa się pytanie czy ilość miejsca jest wystarczająca dla opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 w tańszym amortyzator jest gorszy więc nie wiem dlaczego niby jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 To dlaczego w droższym jest niby lepszy?!Również podzielam opinie @Nabial'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muminek1985 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 moja waga to 100 kg ( z tendencja spadkową ) i 190 cm wzrostu ja posiadam Grand Canyona AL 7.9 z 2013 (jeżdżony od początku sierpnia) i baaardzooo sobie chwalę !!! mam takie pytanie co do tego CTD w Foxie czy używasz tego ? a jeżeli tak to jak sie sprawuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 moja waga to 100 kg ( z tendencja spadkową ) i 190 cm wzrostu mam takie pytanie co do tego CTD w Foxie czy używasz tego ? a jeżeli tak to jak sie sprawuje ? Używam, ale w sumie nie aż tak często. Logiczne, że jak jadę po prostej i równej drodze to zablokuję pokrętłem amoryzator, żeby lepiej się jeździło. a tak to w sumie średnio tego używam a sprawuje się bardzo fajnie , pokrętło działa płynnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 ja na upierdliwych kożeniach odblokowuje a tak jest albo środek albo blokada i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelemes Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Cześć Podkleję się nieładnie pod temat Kolegi. Ostatnio trochę się podpytywałem, ale osiemnastka już wczoraj wybiła, są fundusze, no i może wreszcie też się zacznę ścigać Nie chcę już dłużej szperać po zakątkach internetu. Szukam roweru mtb maraton, geometria nie musi być super pro ścigancka, ale może. Wciąż jeżdżę głównie dla czystej przyjemności, choć mogę to robić bardziej poziomo Mam 177cm wzrostu, 63kilo wagi Po przejrzeniu internetów na placu boju nadal stoją: http://www.bike-discount.de/shop/k1275/a86728/zr-race-29er-6-1-sl.html (rama 18 wystarczy, nieprawdaż?) https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3208 (tutaj chyba rozmiar M?) Myslałem także nad canyonem 7.9, ale doszedłem do wniosku, że te 1300zł porządnie nadszarpną mój budżet za w sumie niewielką różnicę jakości... to samo z nowym radonem 7.0 (prawie 6000zł z przesyłką) Trzecia opcja to jakiś składak na accent peaku lub chińskim carbonie, ale, przegladając ceny poszczególnych części, doszedłem do wniosku, iż nawet przekładając rurki i napęd ze starego roweru wyjdzie to niezbyt tanio (choć te matowe, szare ramy mącą mi w głowie... na szczęście estetyka nie stoi na pierwszym miejscu u mnie). Macie jakieś wskazówki dla mnie co wybrać? Może inne propozycje? Co do ceny równie dobrze mogę dołożyć jak i odjąć, choć w granicach rozsądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelemes Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Panowie, bardzo proszę o jakąś radę. Fajnie by było jeszcze przed mrozami pojeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Tańszy lepszy - Reba górą @Kelemes Na początek skorzystaj z narzędzia (ja z ciekawości robiłem nim i się nie pomylił co do rozmiaru) http://www.canyon.com/_pl/tools/pps.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelemes Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 (edytowane) Radon się skończył w rozmiarze 18", Canyon wychodzi mi z tego testu M i chyba właśnie na niego się zdecyduję. EDIT. Wynik otrzymałem M ale na 17,5 cala a te canyony bez dopiski slx to M = 18,5 cala. Sam już nie wiem, co tu począć... Edytowane 5 Września 2013 przez Kelemes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Więszego niż M raczej się nie opłaca, przy 175cm mam Grand AL 7.9 w tym rozmiarze i jest super. Mimo krótkich tylnych widełek miejsca jest aż nadto, opony 2.25 wchodzą z dużym luzem, a rower jest bardzo zwrotny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacakatowice Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Ja mam 182 cm i wziąłem L-kę i jest idealna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 jaki model dokladnie i na ile masy wysunieta sztyce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi