Skocz do zawartości

[śruby] kontrowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zabralem sie kiedys do czyszczenia napedu. Zdjąłem tylne koło, zdjąłem kasetę, wszystko ładnie wyczyściłem, złożyłem, poskręcałem. Pojechałem na małe zawody ... i klapa. Tylne koło już przy rozgrzewce zaczęło bardzo ciężko chodzić, aż w końcu w ogóle miałem problem z pedałowaniem. (no i kiszka, po zawodach, ale mniejsza z tym)

Teraz też chciałbym to wszystko zdjąć i wyczyścić, ale potrzebuję porady jak to potem skręcić by nie zrobić tego tak jak ostatnio. Wtedy dałem ten rower mechanikowi. On to porozkręcał i coś mi tam chrząknął że coś skontrowałem albo że nie skontrowałem... Tylko co on miał na myśli...?

• Mod Team
Napisano

Co więcej jak mówisz że koło się bardzo ciężko kręciło to prawdopodobne jest że kulki będą do wymiany.

Napisano

Chyba nie, bo gosciu potańczył coś przy tych śrubach i od tamtej pory jest ok. A było to rok temu. Przynajmniej nie widać ani nie słychać by coś się tam działo.

Napisano

hmmm....osobiście nie miałem do czynienia z takim przypadkiem, zawsze przy kontrowaniu skrecam baaardzo mocno i nigdy nie puszczało...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...