Skocz do zawartości

[SkandiaMaraton] Kwidzyn 28-09

mant3z

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przed deszczem? O masakra! To jakieś chyba z 6km za Tobą byłem.

Pochwal się co tam osiągnąłeś :P

Jeżeli chodzi o błoto i piaski to wszystko OK, tak jak na moim terenie gdzie ostatnio trenowałem ale kurde na bruku dupsko mi tańcowało okrutnie. Co zakręt to jakiś piruet musiał być :P

Czas pomyśleć o jakieś lepszej oponie napędowej.

Co do trasy to mam takie wrażenie, że w drugą stronę było by znacznie trudniej i ciekawiej. Nie wiem czy to są takie właśnie uroki Scandii by dopiero byłem drugi raz (wcześniej Bytów).

No fajnie że dużo osób przyjechało ale jakoś tak mało technicznie.

Mój ślad

http://www.sports-tracker.com/#/workout/mant3z/8rv42qr4dng72p6t

Napisano

Żadna lepsza opona na mokry bruk nie pomoże. Chyba, że ją klejem wysmarujesz ;)

ale jakoś tak mało technicznie

No przecież pisałem, że będzie łatwo :P

Napisano

Herodot no niby tak jest ale jednak NoobyNic z przodu ładnie mnie prowadził nawet po mokrym bruku, czego nie powiem o RR.

Co do trasy to fakt, wspomniałeś, że będzie łatwo ale nie że aż tak... ani jedna górka do powalczenia. W drugą stronę było by kilka podjazdów do zdobycia a tak mieliśmy kilka ciekawych zjazdów :)

No nic, w przyszłym roku trzeba będzie spróbować się w XC :thumbsup:

Napisano

W 3miescie i okolicach sporo jest XC - i oficjalne i illegal :)

Sprawdź na grupie Cycling3City na "znanym portalu społecznościowym" ;)

A dwa masz jeszcze przed sobą - Bike Tour w Gdańsku za tydzień i MTB Tour w Gdyni za 2 tygodnie.

Napisano

Już do wiosny zostanę przy treningach bo rodzina stawia twarde warunki ;)

Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jeżeli chodzi o błoto i piaski to wszystko OK, tak jak na moim terenie gdzie ostatnio trenowałem ale kurde na bruku dupsko mi tańcowało okrutnie. Co zakręt to jakiś piruet musiał być :P

Co do trasy to mam takie wrażenie, że w drugą stronę było by znacznie trudniej i ciekawiej. Nie wiem czy to są takie właśnie uroki Scandii by dopiero byłem drugi raz (wcześniej Bytów).

No fajnie że dużo osób przyjechało ale jakoś tak mało technicznie.

ja mam z przodu nobby nica a na tył na takie trasy jak skandia zakładam conti race kinga. Co prawda na mokrym też nie jest najlepszy ale ma bardzo niskie opory toczenia i na twarde szybkie szutry jest wg mnie kapitalny. Generalnie to jest niezła ta oponka bo tydzień temu w Kościerzynie na trasie o wieeeele trudniejszej niż kwidzyńska skandia dawal radę.

Za tydzień na matemblewo i za 2 tygodnie na gdynię zakładam jednak nobby nica także z tyłu, tam będzie potrzebna mega przyczepność na podjazdach i zjazdach.

Jeśli chodzi o trasę w kwidzynie to już nie raz myśleliśmy, że wystarczyłoby puścić wszystko w drugą stronę, byłoby trudniej i ciekawiej ale organizatorom raczej na tym nie zależy

Napisano
To były moje pierwsze zawody i udało mi się przyjechać na 162, także jestem mega zadowolony z wyniku.

Cała impreza została wg mnie dobrze zorganizowana, trasa bardzo dobrze oznakowana i zabezpieczona!

Wiem, że było kilka wywrotek i jeden groźnie wyglądający wypadek chwile po starcie, mam nadzieje, że nic poważnego się nie stało temu koledze.

Fotki ze skandi w Kwidzynie

Napisano

no i po maratonie w klasyfikacji generalnej M-3/mini jestem 84, 37 w kategori M-3 w mini. Rewelacja :):):) 109 w MINI na 431 wieć jest mega progres. W tym roku rozpoczełem starty w m-cu czerwcu.

Kto ma zdjęcia niech wrzuca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...