Skocz do zawartości

[SkandiaMaraton] Kwidzyn 28-09

mant3z

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sumie to widać że jest płaska. Jak z nawierzchnia? Dużo piasku czy grząskiego szutru?

Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

Napisano

start z placu zamkowego bo bruku, później 3-4 km asfaltów (trochę lekkich podjazdów) do wylotu z miasta, na tym odcinku stawka się rozciagnie,

dalej wiekszość trasy to ubite szutry i lesne drogi ale jest też trochę piaszczystych miejsc gdzie można się zakopać, w srodku trasy są też znowu 2 odcinki asfaltowe po kilkaset metrów do 1km, jak będzie po deszczach to piachy będą ubite i bedzie spoko, pojawi się trochę błotka ale masakry nie będzie.

Jest jeden stromy zjazd (nic trudnego) i zaraz dosyć stromy podjazd ale też bez szału, no i jest taki odcinek z 1km taki piaskowy wąwóz gdzie motokrosowcy szaleją i jak tam będzie sucho to można utknąć w piachu.

Acha, końcówka to te same 3-4 km asfaltów co start tyle że parę odcinków z górki więc będzie szybko no i bruk na finiszu więc trzeba uważać

Napisano

W domu mam 2x racing ralph 2x hurricane i 1x nooby nic. Co byś założył pod suchą nawierzchnię?

Napisano

nie ma co robić paniki z tym piachem, trochę go jest ale bez przesady, poza tym jest spora szansa, że pod koniec września pogoda sprawi, że piachy będą mokre więc i łatwiejsze do przejechania

Napisano

Tak się składa, że moje trasy wokół domu są pełne piaskowych momentów więc teoretycznie dla mnie lepiej.

Z drugiej strony znowu ***** te piaski, ech...

• Mod Team
Napisano

Z drugiej strony znowu ***** te piaski, ech...

Jakie było lato każdy wie więc cudów nie ma piaskownica gwarantowana. No chyba że ........ ale patrząc na prognozę długoterminową brak zmian.

Napisano

Jakie było lato każdy wie więc cudów nie ma piaskownica gwarantowana. No chyba że ........ ale patrząc na prognozę długoterminową brak zmian.

jeszcze raz powtarzam

nawet jak będzie sucho to piasku będzie w sumie 1-2 km, wiec na 42km mini to nic wielkiego, będą to  w dodatku łachy kilkunasto/kilkudziesięciometrowe ktore przelecisz z blatu z rozpędu :)

Napisano

Ja też mini, próbowałem swoich sił w Suszu na trasie mega (56km) i jeszcze mi trochę brakuje do walki na takim odcinku. Na ostatnich 10km to była mordęga z samym sobą.

Wczoraj na pomorzu był piękny wiatr, moża było potrenować Kwidzyński wmordewind, nad wisełką są piaski co dało ostro w kość.

Napisano

Z tym piaskiem nie przesadzajmy. Zawody są pod koniec września, nawet jak nie będzie padało wcześniej to piach i tak się zwiąże od wilgoci powstającej z róźnic temperatur dzień/noc. Od paru lat jest tak samo, więc dlaczego tym razem ma być inaczej?

Trasa generalnie jest płaska i szybka. te 40km leci jak z bicza strzelił. W porównaniu z Suszem jest dużo mniej  męcząca, nie ma się czego obawiać. 2 lata temu to były moje pierwsze zawody mtb do których przygotowywałem się cały tydzień i jakoś przejechałem ;)

Napisano

Po roku treningów "jakoś" to znacznie za mało :) piasek mi nie straszny, mam go dużo w okolicy, w sumie to lepiej dla mnie jak by się nie związał ;)

Napisano

Skandia Kwidzyn - wymagania techniczne na minimalnym poziomie, ostateczny wynik zależy od wytrzymałości/kondycji ogólnej. Tyle mnie nauczył start w zeszłym roku i nad tym skupiałbym się przygotowując się do ścigania

Miejsca z piaskiem nieliczne i nie mające większego wpływu na całość czasu przejazdu. Nie ma co dramatyzować. Jedyne, które pamiętam to jakiś wąwóz pod koniec trasy, parę km przed metą.

Czy się przejedzie, czy się przebiegnie, czy pół na pół, to będzie raptem +/- 1-2 minuty do czasu.

Wiele więcej można urwać pracując nad ogólną wydolnością organizmu, żeby uzyskać dobrą średnią na trasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...