Skocz do zawartości

[Rower] ACCENT rozbudowa, czy zakup nowego

moby1655

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hamulce do 500 zł

Nie wiem jak z klamkami hamulcowymi, czy będą pasowały z tarczówkami hydraulicznymi. Może też trzeba będzie wymienić.

Kupując komplet hamulców hydraulicznych masz wszystko gotowe do jazdy, zalane, odpowietrzone, gotowe do założenia. Ewentualnie tarcze trzeba dokupić.

Jak ty chciałeś kalmki od V-ek zastosować do Hydraulików ? ;) Zupełnie inna zasada działania.

Napisano

Ogranicz budżet na kierownicę i hamulce i dołóż do amortyzatora. W tej chwili za 400 zł nie kupisz nic poza XCR lub SW-7. Być może zimą uda ci się kupić coś bardziej godnego uwagi, ale mimo wszystko 400 zł to trochę mało.

Napisano

"Nie wiem jak z klamkami hamulcowymi, czy będą pasowały z tarczówkami hydraulicznymi." Przecież ham hydrauliczne mają swoje klamki...

Chodziło mi o tarczówki mechaniczne, a napisałem hydrauliczne. Wyszło trochę śmiesznie :)

Czyli co najmniej 6 stówek ?

W tym miesiącu postaram się zakupić jakieś hamulce. Wylądują pewnie  w szuflandi do wiosny, ale innego wyjścia nie ma. Koła postaram się kupić zimą, ale myślałem o używanych, nie dużo jeżdżonych. Już razem z piastami. Zimą można wyrwać zawsze trochę taniej niż w sezonie.

Napisano

Czy te tarczówki są naprawdę niezbędne do komfortowej jazdy na rowerze? Uważam, że klamki/V-ki XT są na takim poziomie, że opędzą większość potrzeb - a wyjdzie taniej i lżej.

Czteroosobowa znana mi grupa cyklistów-amatorów jechała w lipcu przez Alpy, dwa rowery miały tarcze, dwa V-ki. Poza zmianą klocków tu i tu, wszyscy dali radę, nawet na 50-kilometrowych zjazdach.

Panowie, luz:)

Napisano

Tu nie o to chodzi . Poprostu producenci amortyzatorów produkują wyższe modele tylko pod tarcze i dostanie np . reby czy epicona pod vki graniczy z cudem .

Pozatym w terenie wygrywają tarcze jeżeli rozchodzi sie o skuteczność hamowania w warunkach ulewy czy błota po ośki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...