papuc1981 Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Witam Szanownych, Podczas wakacji zagubiłem oryginalny kabel USB od lampki NOISE 300 Byłem przekonany że to zwykły USB ale niestety próba ładowania na 3 innych kablach nie powiodła się. Lampka zachowuje się dziwnie na jednym z kabli podczas ładowania świeci ciągłym światłem, na innych kablach zachowuje się niby normalnie czyli mruga dioda podczas ładowania niestety po odłączeniu bateria jest rozładowana. Lampka świeci po podłączeniu do ładowarki. Próbowałem również ładować przez USB laptopa ale i ta próba zakończyła się niepowodzeniem. Lampka ma 10 mc więc padnięcie aku. raczej wykluczam. Macie jakieś pomysły? Czy kabel USB dołączony do lampki mógł mieć inaczej sparowane styki? Pozdrawiam i proszę o pomoc Papuc
szybkilopez Napisano 1 Września 2013 Napisano 1 Września 2013 Kabel mini usb jest uniwersalny jeśli byłoby inaczej powinno być ostrzeżenie na kablu żeby nie podłączać do niczego innego prócz lampki bo grozi uszkodzeniem. Jeśli tego nie ma więc przewód jest jak najbardziej uniwersalny i można stosować każdy inny. Być może coś jest z gniazdem w lampce i nie łączy dobrze.
papuc1981 Napisano 1 Września 2013 Autor Napisano 1 Września 2013 Dzięki za odpowiedz. Też mi się tak wydawało ale zwątpiłem po powrocie gdy okazało się że nie ładuje. Chińczyk lubi dziwne rzeczy robić A może jest tu ktoś z miasta Łodzi będący w posiadaniu tego chińskiego badziewia i będzie tak uprzejmy spotkać się i przetestować lampkę na dobrym aku.? Kabel mini usb jest uniwersalny jeśli byłoby inaczej powinno być ostrzeżenie na kablu żeby nie podłączać do niczego innego prócz lampki bo grozi uszkodzeniem. Jeśli tego nie ma więc przewód jest jak najbardziej uniwersalny i można stosować każdy inny. Być może coś jest z gniazdem w lampce i nie łączy dobrze.
papuc1981 Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Bardzo proszę jeżeli ktoś posiada tego typu lampkę o sprawdzenie pinów w kablu USB. Będę wdzięczny za schemat. Pozdrawiam Papuc
sredniaq Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 W moim nosie w instrukcji było napisane, żeby do lądowania używać tylko oryginalnego kabla i ladowarki. Sprawdź czy masz dobrze zamknięty akumulatorek bo ja na początku też miałem problem z ładowaniem z powodu niedokładnie zamkniętej obudowy. Sent with HTC & Taptalk 2
papuc1981 Napisano 6 Września 2013 Autor Napisano 6 Września 2013 Też to wyczytałem w instrukcji dlatego proszę o schemat gdyż wydaje mi się że chińczyk coś narozrabiał z kabelkiem. Zamknięcie jest OK. Dzięki za odp.
Daroufo Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Do ładowarki/latarki jest zwykły w świecie kabel Mini USB-B <> USB-A taki jak się stosuje np. w aparatach, starszych telefonach. Spróbuj innej ładowarki o mocy 5V 0,7 A lub słabszej. A jeżeli sprawdzałeś na różnych kablach z ładowarką i USB w komputerze to prawdopodobnie coś jest nie tak z samą lampką, sprawdź styki w gnieździe czy nie są brudne itp. psiknij Kontaktem 60 (ale wcześniej wyciągnij aku), jak kolega wyżej sprawdź też stan styków przy aku. Jeżeli wszystko wygląda OK to wyślij lampkę do serwisu.
Kusch Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Też ładuję lampę różnymi kablami i nie ma problemu, coś u Ciebie będzie nie tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.