Mod Team durnykot Napisano 9 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ugupu, może zamiast niepotrzebnej złosliwosci jakiś wkład w temat? Wzór masz.. Hajesy nie były opisane... Czy może odwagi brak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Takiego żebrania przy każdej okazji nie znoszę, łaski bez, nie jesteś niezastąpiony. ręce opadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2013 dobra - koniec offtopów!Złożymy Andrew'owi jakąś dziewicę(albo dziewica ) w ofierze by go przebłagac i będzie git...Ktoś chętny??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ugupu, może zamiast niepotrzebnej złosliwosci jakiś wkład w temat? Wzór masz.. Hajesy nie były opisane... Czy może odwagi brak? O ile się nie mylę, mój tutorial o serwisie Hayesów został podpięty. Więc jakiś tam wkład mam. Ale daleko mi do wiedzy Andrew w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Nie mam nic absolutnie do Andrewa i jego wiedzy, tematu itp. Moja uwaga odnosi się żebrania, uważania, że tylko jego czas jest bezcenny i siebie za niezastąpionego. Zachowanie takie spotka się z mojej strony z takim odzewem, niezależnie kto to napisze. Dla mnie milczenie nie zawsze jest złotem, tylko chowaniem głowy w piasek i przyzwoleniem na działanie innych. JEŚLI post o kocie był żartem, to Przepraszam Andrew. Naprawdę. Zupełnie nie załapałem i chyba nie tylko ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Oczywiście, że to był żart. Chciałem sprawdzić ile osób czeka na dalszy rozwój tematu.Przeprosiny przyjęte Spróbuję napisać coś w weekend. Przy okazji wykasuję cały offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Domniemam ze każdy kto stoi przed wymianą czy nabyciem nowego hamulca czeka niecierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 9 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2013 kurde, a ja już zacząłem załatwiac tę dziewicę... I co mam tera uczynic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Może mnie ją oddać Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Propozycję (żart) o kocie rzuciłem bo chwilowo nie mam czasu nic napisać a ja adoptowałem jednego kociaka - rudą przybłędę. Tyle, że nie wirtualnie, a w realu. Pełen spontan, bo nigdy nie miałem kota w domu, ale teraz oboje się z tego cieszymy To tyle OT, też czekam na dalsze recenzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Również się nabrałem ale że jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem to wolałem milczeć Ja również z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. Z chęcią poczytałbym coś o hamulcach Shimano Zee/SaintP.S. Premier - bardzo szlachetny czyn z Twojej strony, ja jeszcze jestem za młody ale za kilka lat też sobie kota przygarnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A mi szkoda ze nic o Magurach MT nie będzie... Czytałem o nich trochę i raz miałem się okazję przejechać na modelu MT2 i w porównaniu do moich shimano m445 siła ogromna! Ciekawe jak z awaryjnością Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 A mi szkoda ze nic o Magurach MT nie będzie Test , a w zasadzie opis serii MT jest w Dziale Testy. Na razie awaryjność ( po prawie dwóch latach) zerowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a ja adoptowałem jednego kociaka - rudą przybłędę. Tyle, że nie wirtualnie, a w realu. Pełen spontan, bo nigdy nie miałem kota w domu, ale teraz oboje się z tego cieszymy To tyle OT, też czekam na dalsze recenzje. Mamy coś wspólnego ; mama znalazła kociaka ( tygrysek ) na środku skrzyżowania i zabrała do domu. A, że za kotami nie przepada, to poszedł razem z mną do mnie. Jako dziecko miałem kota, ale nie wiele z tego pamiętam. Powiem Ci szykuj się, jeśli jeszcze jest mały, to dopiero pokaże na co go stać A w kwestii hebli ; temat baardzo przydatny. Wiele się można dowiedzieć, aby nie wtopić przypadkiem kasy i nie stracić nerwów. Więc jego dalszą część uważam, za jak najbardziej przydatną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 @durnykot, a miałeś porównanie np z shimano slx 675 albo xt 785? Siła hamowania porównywalna? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Ja bym powiedział taka sama bo to niemal takie same hamulce jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Chodziło mi o porównanie magur mt2 a xt Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 @durnykot, a miałeś porównanie np z shimano slx 675 albo xt 785? Siła hamowania porównywalna? Miałeś... siła porównywalna, modulacja i ergonomia lepsza w Magurach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Chciałem sprawdzić ile osób czeka na dalszy rozwój tematu. Kot "paczy" i czeka na rozwój tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (...) Natomiast oryginalne klocki shimano po pewnym czasie trasa swoje właściwości i to nie tylko ja zauważyłem. Ostatnio to była moja zmora, w domu jest kilka rowerów na heblach shimano, pozostawione na dobre kilka miesięcy, zdjęte z haka nagle nie hamowały, nie mogłem zrozumieć o co chodzi, zachowywały się jak zaolejone, przy mocnym hamowaniu wydobywał się tylko pisk z hamulca i niewiele więcej się działo. W przypadku metalików pomogło lekkie przetarcie papierem ściernym i wypalenie w piekarniku, z mineralnymi podobnie ale potraktowałem je delikatniej, jedynie przygrzałem opalarką, na szczęście przeżyły i znów hamują jak kiedyś. Cały czas zastanawiam się co za magiczna siła sprawcza to spowodowała. Ktoś może szerzej opisać problemy z klockami shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Myślę, że Elixiry Trail7 bardzo zbliżyły się do miana "mina" - fragment o długich zjazdach : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ja myślę, że z niejednego hamulca można zrobić "kota" zmieniając klocki. W każdych hamulcach czy to rowerowych czy samochodowych zmiana klocka na jakiś lepszy może całkowicie odmienić hamulec. Pozatym proponuję trochę mniej hamować na zjazdach i od razu hamulec przestanie na się gotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jeśli tyczyło się to tekstu powyżej, to chyba nie za bardzo myślałeś nad tym co napisałeś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Rulez, nie zdarzyło mi się jeszcze "stracić" w górach hamulca, a nie raz zjeżdżałem po technicznych, stromych szlakach. A mój hamulec to "badziewne" Tektro Auriga i Kool Stopy/Accenty Spiekane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 MartinH widocznie za mało hamujesz . Osobiście hamulec a konkretmie tył straciłem raz - podczas zjazdu ze ślęży czerwonym szlakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.