RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Witam, chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Campagnolo C9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Campagnolo C9 Tak, właśnie ten łańcuch kupię. A jaki smar najlepszy do łańcuchów jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegówZ drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Wippermann Connex 804 - gdyby @Andrew nie trafił z ilością biegów Z drugiej strony szklana kula podpowiada, że możesz mieć kasetę 10-biegową, to w takim razie Campagnolo Veloce C10 przepraszam zapomniałem powiedzieć że jest to kaseta XT 9 rzędowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ja bym tam conex z seri 80x wsadził taniej niż C9 a wcale nie gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekW95 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kupię C9, zobaczę jak się będzie na nim jeździć. Teraz nachodzi mi jeszcze myśl o oleju do łańcucha, jaki będzie najlepszy na długie trasy powyżej 100 km ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
impa Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Teraz nachodzi mi jeszcze myśl o oleju do łańcucha, jaki będzie najlepszy ? rohloff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ja użytkuje tego rohloffa i jako właściwsi smarne to faktycznie ma dobre, jednak co do czystości napędu ... ja do tego sceptycznie podchodzę. Kolega Miner też go stosuje i chwali za czystość napędu jednak on sie porusza głównie po asfalcie a ja go raczej unikam, wiec napęd jest ... no brudny, mniej niż w przypadku np zwykłego oleju silnikowego i po kilku krotnym wytarciu łańcucha jest przyzwoicie ale do czystego mu daleko No ale wypada lepiej niż np finish line zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Finish Line zielony wypada chwilę po aplikacji dobrze przetrzeć (co najmniej 2 razy , raz suchą szmatą i raz nasączoną benzyną ekstrakcyjną) i jest zupełnie nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Zielony finish przetarty w taki sposób jak radzisz nie wystarczy nawet na 50 km jazdy terenowej, sprawdzone, już lepszy jest olej przekładniowy mineralny 80w90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Witam, chciałbym kupić łańcuch ale nie mogę się zdecydować jaki. Mam kasetę XT i korbę XT, potrzebuję łańcuch do użytku na szosie w celach treningowych. Jaki łańcuch polecicie mi ? 2 lub 3 łańcuchy HG53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.