mico102 Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam. Mam w aktualnie w rowerze wolnobieg Megarange 7 14-34T. Wolnobieg sprawował sie wedlug mnie dobrze. Przejechałem na tym wolnobiegu około 4 tys km i jego zywot dobiega konca. Wraz z wolnobiegiem chcialbym wymienic łancuch. Chciałbym was spytac co mi doradzacie. Czy kupic taki sam czy radzicie mi cos innego. Dodam ze mam przerzutke tylna Shimano Sis obslugujaca 7 przelozen. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Osobiście brałbym coś z mniejszym rozstawem, bez Megarange i żeby miało mniejszą najmniejszą zębatkę. PS. Od kiedy w brykach Pinfariny montują wolnobiegi? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jaki masz blaty w korbach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 28-38-48. Więc co poradzacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Jeżeli wymieniasz łańcuch na nowy, a wolnobieg był dosyć dłóg używany to łańcuch może Ci przeskakiwać przez co nie będziesz mógł jechać. Wiem coś o tym ponieważ sam tak miałem... jeżeli wymieniasz już jakąś część z napędu to najlepiej jest poczekać, uzbierać wiezej kaski i wymienić wszystko. Jeżeli cos masz nowe a reszta stare to to nowe Ci się o wiele szybciej zużyje. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 przecierz napisal ze wymienia wolnobieg a wraz z nim lancuch....wolnobiegi niestety maja dosc duze najmniejsze zebatki ale...do takich korb 34 sie sprzydaje a i na 14 mozna pocisnac nieco generalnie jesli dobrze ci sie jezdzilo kup taki samo model i zbieraj kase na korby 22-32-44 oraz nowe tylnie kolo z piasta na kasete oraz kasete np 11-32 oraz lancuch do tego jak juz zajezdzisz obecny zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 wolnobiegi niestety maja dosc duze najmniejsze zebatki sad.gif ale...do takich korb 34 sie sprzydaje a i na 14 mozna pocisnac nieco... Są też wolnobiegi z najmniejszą zębatką 11 tylko nieczęsto się je spotyka, przykład: http://ssl.allegro.pl/item107175622_wolnob...wide_11_34.html nowe tylnie kolo Tylne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 W sumie nie potrzebuje takiego wielkiej najwiekszej zębatki poniewaz przerzucam sie z terenu na szose. Czy jest mozliwosc zalozenie jakiejs kasety nadającej sie bardziej na szose? czy taka kaseta bedzie pasowac ? Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 od tego wolnobiegu z mega range praktycznie kazdy inny czy kaseta sie bardziej nadaja na szose mysle ze z dostaniem wolnobiegu mtb z najwiksza koronka 28 nie bedzie duzego problemu a 28 moze byc ostatecznie gorzej z korbami bo sprzydalyby sie przynajmniej 28-38-48 jesli chodzi o rozstawy mtb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.