Skocz do zawartości

Budowa SingleSpeed

maciomen2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje stworzenie roweru z przeznaczeniem na asfalt z napędem Single Speed. Rower ma być używany na przebiegi (minimum 5k sezon).

Mam problem z wyborem tylnej piasty i wolnobiegu. Otóż,

1) czy lepiej kupić piastę do ostrego koła na tył typu FlipFlop np. Novatec i założyć na to wolnobieg Dicta za 20 pare złotych,

2) czy boplight race single speed (mało wiem o tego typu konstrukcji, nie wiem co to za szerokość jest) link

3) czy lepiej normalną szosową piastę  i zastosować redukcję kasety ( różnego rozmiaru podkładki).

Korbę myślałem Strumey Archer i bym sobie jeździł na szerszym łańcuchu, który podobno jest bardziej wytrzymały.

Zależy mi na trwałości układu. Myślałem o zakupie ramy z Mielca (szerokość tylnych widełęk 120 mm) wtedy był by kłopot z piastą normalną 3 opcja (na kasetę). Rama tam jest aluminiowa.
Czy może lepiej szukać starej szosy (z odpowiednimi widełkami) i ją przerobić na własne potrzeby?

Nie mam jeszcze żadnych części, ale teraz muszę podjąć kluczowe decyzje dla tego projektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...