Skocz do zawartości

[śruba] Specialized stumpjumper fsr 08' POMOCY

jahoo84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy bardzo proszę o pomoc, może ktoś z was posiada śrubę do ramy jak w temacie, mocuje ona damper do dolnej rury ramy.

Śruba M8 długość całkowita ok 49mm a bez łepka 42mm. BARDZO PROSZĘ O POMOC.post-158605-0-56520000-1377975929_thumb.jpg

Napisano

Dla mnie w znajomym warsztacie dorobili 2 śruby do wahacza Stumpjumpera FSR 2010, takie jak te z Twojego zdjęcia (te dwie po prawej), tyle, że dorobili z brązu, a nie z alu (żeby miały kolor jak orginalne) :)

Jeśli nawet nie w tym warsztacie który podałem (przykładowo) , to zapewne bez problemu znajdziesz jakiś inny, samo dorobienie śruby to żaden problem.

Napisano

Niby ok jest podobna ale ta speca ma drobny gwint. Raczej wątpie żebym znalazł zamiennik.

A co to za różnica? Dajesz do tego odpowiednią nakrętkę i tyle. Nakrętkę z kołnierzem kupisz bez problemu.

Napisano

A co to za różnica? Dajesz do tego odpowiednią nakrętkę i tyle. Nakrętkę z kołnierzem kupisz bez problemu.

Kolego taka różnica że nie będę łachmanił ładnej ramy karbonowej jakimiś półśrodkami... śrubę wkręca się w wklejony w karbon insert aluminiowy, żeby zrealizować twój pomysł musiał bym zniszczyć ten gwint. Jeżeli nie znajdę oryginału to dotoczę odpowiednią śrubę. 

Napisano

Po prostu mam FSR XC 07 alu i u mnie jest po prostu nakrętka i identyczna śruba, wyszedłem z założenia że tu jest tak samo.

Po prostu mam FSR XC 07 alu i u mnie jest po prostu nakrętka i identyczna śruba, wyszedłem z założenia że tu jest tak samo.

Ja nawet mam komplet śrub wlasnie z tego modelu ale wszystkie zakrótkie.

Napisano

Ja bym jeszcze szukał sklepu specjalizującego się w śrubach ze stali nierdzewnej, był kiedyś taki sklep niedaleko mnie, co oni tam nie mieli. Wszystkie długości, typy łbów i gwintów.

Napisano

Ja bym jeszcze szukał sklepu specjalizującego się w śrubach ze stali nierdzewnej, był kiedyś taki sklep niedaleko mnie, co oni tam nie mieli. Wszystkie długości, typy łbów i gwintów.

Już mój teść specjalista rokarz akrobata dorobił mi tą śrube, ze stali na imbus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...