jahoo84 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Koledzy bardzo proszę o pomoc, może ktoś z was posiada śrubę do ramy jak w temacie, mocuje ona damper do dolnej rury ramy. Śruba M8 długość całkowita ok 49mm a bez łepka 42mm. BARDZO PROSZĘ O POMOC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k37,sruby-tytanowe,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k37,sruby-tytanowe,4 Niby ok jest podobna ale ta speca ma drobny gwint. Raczej wątpie żebym znalazł zamiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 http://www.pkt.pl/robex-zak%C5%82ad-obr%C3%B3bki-skrawaniem/100593925/5-1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 http://www.pkt.pl/robex-zak%C5%82ad-obr%C3%B3bki-skrawaniem/100593925/5-1/ Myślisz że dadzą radę dorobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Dla mnie w znajomym warsztacie dorobili 2 śruby do wahacza Stumpjumpera FSR 2010, takie jak te z Twojego zdjęcia (te dwie po prawej), tyle, że dorobili z brązu, a nie z alu (żeby miały kolor jak orginalne) Jeśli nawet nie w tym warsztacie który podałem (przykładowo) , to zapewne bez problemu znajdziesz jakiś inny, samo dorobienie śruby to żaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 1 Września 2013 Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Niby ok jest podobna ale ta speca ma drobny gwint. Raczej wątpie żebym znalazł zamiennik. A co to za różnica? Dajesz do tego odpowiednią nakrętkę i tyle. Nakrętkę z kołnierzem kupisz bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2013 A co to za różnica? Dajesz do tego odpowiednią nakrętkę i tyle. Nakrętkę z kołnierzem kupisz bez problemu. Kolego taka różnica że nie będę łachmanił ładnej ramy karbonowej jakimiś półśrodkami... śrubę wkręca się w wklejony w karbon insert aluminiowy, żeby zrealizować twój pomysł musiał bym zniszczyć ten gwint. Jeżeli nie znajdę oryginału to dotoczę odpowiednią śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Po prostu mam FSR XC 07 alu i u mnie jest po prostu nakrętka i identyczna śruba, wyszedłem z założenia że tu jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Po prostu mam FSR XC 07 alu i u mnie jest po prostu nakrętka i identyczna śruba, wyszedłem z założenia że tu jest tak samo. Po prostu mam FSR XC 07 alu i u mnie jest po prostu nakrętka i identyczna śruba, wyszedłem z założenia że tu jest tak samo. Ja nawet mam komplet śrub wlasnie z tego modelu ale wszystkie zakrótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja bym jeszcze szukał sklepu specjalizującego się w śrubach ze stali nierdzewnej, był kiedyś taki sklep niedaleko mnie, co oni tam nie mieli. Wszystkie długości, typy łbów i gwintów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 2 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Ja bym jeszcze szukał sklepu specjalizującego się w śrubach ze stali nierdzewnej, był kiedyś taki sklep niedaleko mnie, co oni tam nie mieli. Wszystkie długości, typy łbów i gwintów. Już mój teść specjalista rokarz akrobata dorobił mi tą śrube, ze stali na imbus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 No i było tak od razu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.