Skocz do zawartości

[bluza]coś na ~10 stopni

Vujo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak bluza na chłodek to tylko jakieś nieprzewiewne (z membraną) - co najmniej z przodu. Jak będziesz miał taką to cieplej/chłodniej regulujesz bielizną temo (więcej jej lub mniej). Najgrubsza bluza np. polarowa, nic nie da jeśli jest w niej przeciąg.

Dobre bluzy z membraną n.p. GORE Windstopper (tak wiem, mega drogie) są bardzo cienki i lekkie a spełniają swoją funkcję. Jest bardzo dużo odpowiedników tej technologii w odpowiedniej cenie.

Ta, którą sobie upatrzyłeś niby ma to coś: "ocieplanej tkaniny poliestrowej cienka membana"...ale ja tam wątpię.

Moim zdaniem to na 10 stopni to każdą bluzę przewieje. Bratu kupiłam kurtkę na 10 i nieco mniej stopni http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-PROPHECY-kurtka-rowerowa-/320. Z przodu ma membranę, a z tyłu jest jak bluza. Z tym, że nie jest wszystko jedno co pod to się włoży. W ogóle w tych temperaturach to ważne co w bliższych ciału warstwach. Ale moim zdaniem choć najlepiej termoaktywnego coś to niekoniecznie. Tyle lat przejeździłam w bawełnianej bieliźnie i żyję i to dobrze. 

W idealnym stanie - patrz używana. Oryginalne team'owe ciuchy to koszt kilkuset PLN za komplet koszulka + spodenki.

Jakość chińskich ciuchów jest całkiem niezła. Ja jeżdżę w nich od dwóch lat. Mam ich kilka kompletów. Biel trochę przyszarzała, ale ciuchy zachowują wciąż swoje właściwości. Nawet pamers... W przeciwieństwie do niektórych polskich produkcji - nie sflaczał zbyt mocno. Moim zdaniem chinolki są warte swojej ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...