piotrekbe Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Cześć Pacjent to Tora 318 SA z Motion Control, a jeśli chodzi o objawy to: jakiś czas temu zaczął stukać, akurat dzien przed wyjazdem w góry, więc dałem sobie spokój z serwisem i jeździłem dalej (szczególnie, że na beskidzkiej rąbance stukot gubił się w ogólnych odgłosach). Przejechałem tak pewnie z 500 km i dziś na sucho ugiąłem w domu i czuję, że coś jest nie tak. Generalnie się utwardził, a przy ugięciu szybko wraca do pozycji wyjściowej (trochę jak jakiś tani sprężynowiec) i co najlepsze bez różnicy czy komora jest napompowana czy nie. Co może powodowac takie objawy? Mam podejrzenie, że mógł wypaść dolny korek goleni w której jest MC i olej zlał sie na dół, ale czy to by powodowało takie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Najprawdopodobniej olej przelał sie na sam dół dlatego od razu odbija, bo nie ma tłumienia, i dlatego odbija choć nie ma powietrza w komorze bo jest skompresowane w drugiej goleni. Serwis jest prosty i zajmuje nie wiele czasu, jednak skoro olej sie przelał pewnie trzeba go będzie zastąpić nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekbe Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Właśnie jestem w trakcie serwisu. Co prawda korek nie wypadł, ale jest na wpół wybity. Już kiedyś musiałem go młotkiem dobijać, ale widać nie trzyma się, pora go przykleić. Olej w dolnej ladze był pod dużym ciśnieniem, więc chyba rzeczywiście musiał zlać się z komory MC. Odkręcając śrubę solidnie opryskałem balkon i siebie. sh*t happens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Hmm było śruby odkręcać i pukać w końcówki sterówką w dół teraz już będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi