Skocz do zawartości

[czapka] Pod kask na jesień i ew. lekką zimę

pim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam czapki pod kas na jesień. Zależy mi na ochronie przed wiatrem bo mam delikatne zatoki i zimny wiaterek mocno mi szkodzi.

Polecicie coś ? Z czego korzystacie ?

Napisano

Do 0-5 stopni normalny buff, poniżej czapka accenta z windstopperem na czole i uszach. Generalnie buff wystarcza na całą jesień, ale czapkę accenta wspominam bo ma genialną właściwość - windstopper na uszach świetnie tłumi charczenie zarzynanego napędu ;).

http://www.bikeserwis.pl/3656,accent-czapka-pod-kask-z-membrana-super-wygodna.html

Czapka taka. Mam ją od lat i naprawdę mogę polecić, coś cięższego (jakieś kominarki etc.) ubieram tylko naprawdę od święta, na wyjazdy w mrozy poniżej 10 stopni.

Napisano

Jakieś ponad 2,5 roku temu dostałem porażenia obwodowego nerwu twarzy. W związku z tym polecono mi używanie jakiejś kominiarki. W sklepie motocyklowym nabyłem kominiarkę która pozwala zakryć nos, odsłonić nos, a także odsłonić usta. Kominiarka ta znakomicie sprawdziła się na rowerze pod kaskiem. Oddycha i utrzymuje ciepło. Marka Brubeck.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...