Skocz do zawartości

[Maraton] MTB Koło Marathon

Kuba1b1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

planuję za kilka dni wystartować w tym właśnie maratonie i nie wiem czego mogę się spodziewać po trasie. Startował ktoś z was tam? ;)

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Napisano

Hej, 

trasa jak dla mnie za mało podjazdów no ale to Wielkopolska to i tak nie było źle. Na ostatnich 10 km dospawałem do gościa z Bike Topu później on mi odjechał i już sam jechałem w kierunku mety. jakieś 2 km przed nią zauważyłem sporą grupkę stojącą na rozjeździe, nie było strzałek, po kilku bluzgach :) pojechaliśmy prosto. Ku mojemu zdziwieniu wjeżdżamy na szosę czuje że coś jest nie tak bo nie jest zabezpieczona. Do mety może kilometr, półtora jechaliśmy chyba w ośmiu, szybko poszło, chłopaki mieli słuszne łydy :D wjeżdżamy na metę... od drugiej strony. Później okazuje się że jesteśmy zdyskwalifikowani za skrócenie trasy. Trochę kwas, że pod koniec organizator nie pofatygował się o strzałkę albo najlepiej by było człowieka który by wskazał gdzie jechać.

Napisano

Hej,

Jaki ten świat mały. Też byłem w tej zdyskwalifikowanej grupce. Koleś w żółtej koszulce to byłem ja (i wcale nie mam dużych łydek :) ).

Ogólnie fajna trasa, Trochę podjazdów było (wyszło mi ponad 500m przewyższenia) i gdyby nie ta historia z pomyleniem trasy (będę się upierał że była źle oznakowana) to wyjazd uznałbym za bardzo udany.

Na pocieszenie wylosowałem nagrodę w Tomboli, parę skarpetek (dobrze że mój rozmiar).

Ogólnie jakąś czarną serię ostatnio mam. Poprzedni maraton w którym jechałem w Górznie został unieważniony przez złe oznakowanie trasy. Jedyna różnica była taka, że tam pomylili się wszyscy.

Napisano

Stiep daj znać gdzie jeszcze startujesz to będę omijal ;) a tak serio to nie wiem czy jest tylu złośliwych co strzałki ściągają czy po protu organizatorom coraz to mniej się chce porządnie oznaczać trasę bo ludzi ei tak przyjadą :(

Napisano

Stiep daj znać gdzie jeszcze startujesz to będę omijal ;) a tak serio to nie wiem czy jest tylu złośliwych co strzałki ściągają czy po protu organizatorom coraz to mniej się chce porządnie oznaczać trasę bo ludzi ei tak przyjadą :(

No to nie jedź do Wolsztyna i Łopuchowa, nad Osieczną też się zastanów bo chyba pojadę ;)

A z tym znakowaniem trasy to problem jest zawsze tam gdzie jest nowa albo zmieniona trasa. Przy sprawdzonej zawsze jest wszystko OK.Podobne jajca były w zeszłym roku w Czarnkowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...