Skocz do zawartości

[Opony] Oponki 26' teren/szosa

Jastrzab09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Posiadam rower Kross Hexagon X3.
Dotychczas jeździłem na oryginalnych oponkach. Gdy się już zużyły i przebiłem dętkę zobaczyłem w pobliskim sklepie rowerowym oponki Kendy za ok.30 zł semi-slick. Wymiana gratis + dętki też Kendy.
Jeżdżę głownie po lasach, nieraz po asfalcie. Problem jest taki, że strasznie mi się dziurawią. W tym miesiącu złapałem kapcia 5 razy... Ciągle wymieniałem dętki na te same Kendy. Na internecie czytałem, że osoby , które miały takie połączenie powymieniały oponki i dętki na inne i problem znikł. Wiec tu potrzebuję waszej pomocy. Planuje kupić jakieś dobre oponki semi-slick + dętki. Nie wiem jaką szerokość wybrać, 
jeżdżę 65% po lasach, nieraz bardzo trudny teren ale głównie ścieżki lub drogi rowerowe, 35% asfalt. Słyszałem dobre opinie o firmie Schwalbe.
Budżet: tu nie jestem w stanie określić, ale dobrze by było zmieścić się w ok. 150, maksymalnie 200zł. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Hmmm... Sam jeżdżę od 500km na Kenda Khan i jeszcze nie przebiłem. Fakt faktem - głównie mykam po asfalcie, ale wiadomo jaki stan naszych dróg... 

Wszyscy polecają Smart Sam'y, więc może wypróbuj je?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...