Skocz do zawartości

[do 1000zł] Miejski przecinak.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jako że na 29erze cięzko idzie poruszanie się po asfalcie szukam roweru do dojazdów do pracy, do 1000zł (+-200zł) by można było go spokojnie zostawić pod kinem. 2 zestaw kół też odpada - za dużo zabawy i nadal był by to wartościowy rower - okazja dla złodzieja.

Ostre koło odpada jak i single. Klasycznie chcę przerzutek i normalnych hamulców.

Zastanawiam się nad szosą - ale tego mogą nie znieść moje nadgarstki (krawężniki, dziury itp). Lub jakąś hybrydą - szosa miejska? Napiszcie czym jeździcie - odczucia. Czy da się po prostu przyzwyczaić?

Crossowy rower odpada - będzie cięższy i droższy.

Czasu mam dużo, bo do wiosny. Ale chciałbym wiedzić czego szukać. Składać? Czy kupić całość?

SS jeszcze bym przeżył ale ostre to zabójstwo - mieszkam na Płycie Redłowskiej. Zjeżdza się z niej 50 km/h :)
http://www.bikestacja.pl/pl/rower-jamis-beatnik-niebieski.html gdybym miał dźięgi to bym wziął 2 Jamisa - później wrzucił piaste z 5 biagami i było by po kłopocie. Ale nie wiem czy na wiosnę jeszcze będa dostępne w tej cenie te Jamisy.

• Mod Team

No ale przecież rower będziesz kupował zimą - na wiosnę, a nie wiosną - na lato, a zimą rowery przecież nie drożeją tylko tanieją. Należy też pamiętać, że zimę mieliśmy w tym roku praktycznie do maja :D, tak więc miejmy nadzieję że w przyszłym roku promocje też dłużej potrwają.
Jak z Jamisem nie wyjdzie, to jeśli nie musi być stal, przykładowo jest Vitus City Bike w różnych opcjach i rozmiarach (zimą ich ceny znacznie spadają) i jeszcze kilka innych opcji, ale na takie dywagacje to chyba jeszcze za wcześnie, co (?) Tym bardziej, że modele na 2014r, wchodzą na półki do sklepów dopiero teraz :)

przykładowo jest Vitus City Bike

Ale z ponad 800 ojro na 220? To raczej nie możliwe :)

Stal była by wskazana - lepiej wygląda i lepiej na niej się jeździ. Ale już wiem czego szukać. Pewnie da się zamątować bagażnik do tego. Suche plecy ponad wygląd roweru jednak :)

Składać? Czy kupić całość?

Trenowałem ostatnio składanie szosy na prostej kierownicy. Nie opłaca się. Lepiej kupić używaną szosę i przerobić tylko kierownicę, a pozostałe flaki sprzedać (kiera + klamkomanetki).

PS. Zajrzyj na moje rowery - zobaczysz jak wyszło.

• Mod Team

Ale z ponad 800 ojro na 220? To raczej nie możliwe :) Stal była by wskazana - lepiej wygląda i lepiej na niej się jeździ.

Vitus Dee 29" (ten z tarczami) kosztował zimą 250 funtów, z kodem zniżkowym -10% było 225 funtów, czyli jakieś 1125PLN. Przy takiej oponie krawężniki i dziury raczej mu niestraszne. No i skrótem przez lasek miejski można sobie na nim polecieć ;)

Jamis - owszem stal ( to chyba rurki hi-ten 1020) i to w atrakcyjnej cenie, pytanie tylko czy przy szerszej oponie da się tam jeszcze jakiś błotnik upchnąć?

I ja bym się tak nie spieszył - wejdą teraz nowe modele, a "nóż" może się coś ciekawego pojawi, a tegoroczne na pewno pójdą z ceną w dół.

Hmm przeglądam alledrogo i mam cos takiego:

http://allegro.pl/rower-batavus-boris-i3505858296.html - można przełożyc koło by był wolnobieg :) tylko błotników nie wcisne i troszkę za dużo $$

http://allegro.pl/cloud-butler-urban-100-aluminiowy-hybryda-i3492340331.html tu trochę ciężko ale cena odpowiednia

I tak źle i tak niedobrze.

• Mod Team

I tak źle i tak niedobrze.

No z całym szacunkiem kolego skwarek, ale z takim budżetem jaki założyłeś, to nigdy za dobrze nie bedzie :) No chyba, że trafisz już jakąś okazyjną, gotową do jazdy używkę - nic, tylko polować - do wiosny jeszcze daleko...A składać z tym budżetem, też sądzę, że to raczej "porywanie się z motyką na słońce". :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...