skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Hej, jako że na 29erze cięzko idzie poruszanie się po asfalcie szukam roweru do dojazdów do pracy, do 1000zł (+-200zł) by można było go spokojnie zostawić pod kinem. 2 zestaw kół też odpada - za dużo zabawy i nadal był by to wartościowy rower - okazja dla złodzieja. Ostre koło odpada jak i single. Klasycznie chcę przerzutek i normalnych hamulców. Zastanawiam się nad szosą - ale tego mogą nie znieść moje nadgarstki (krawężniki, dziury itp). Lub jakąś hybrydą - szosa miejska? Napiszcie czym jeździcie - odczucia. Czy da się po prostu przyzwyczaić? Crossowy rower odpada - będzie cięższy i droższy. Czasu mam dużo, bo do wiosny. Ale chciałbym wiedzić czego szukać. Składać? Czy kupić całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 skwarek, ale szosa na krawężniki i dziury? Dlaczego ostre i SS odpada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 SS jeszcze bym przeżył ale ostre to zabójstwo - mieszkam na Płycie Redłowskiej. Zjeżdza się z niej 50 km/h http://www.bikestacja.pl/pl/rower-jamis-beatnik-niebieski.html gdybym miał dźięgi to bym wziął 2 Jamisa - później wrzucił piaste z 5 biagami i było by po kłopocie. Ale nie wiem czy na wiosnę jeszcze będa dostępne w tej cenie te Jamisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No ale przecież rower będziesz kupował zimą - na wiosnę, a nie wiosną - na lato, a zimą rowery przecież nie drożeją tylko tanieją. Należy też pamiętać, że zimę mieliśmy w tym roku praktycznie do maja , tak więc miejmy nadzieję że w przyszłym roku promocje też dłużej potrwają.Jak z Jamisem nie wyjdzie, to jeśli nie musi być stal, przykładowo jest Vitus City Bike w różnych opcjach i rozmiarach (zimą ich ceny znacznie spadają) i jeszcze kilka innych opcji, ale na takie dywagacje to chyba jeszcze za wcześnie, co (?) Tym bardziej, że modele na 2014r, wchodzą na półki do sklepów dopiero teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 przykładowo jest Vitus City Bike Ale z ponad 800 ojro na 220? To raczej nie możliwe Stal była by wskazana - lepiej wygląda i lepiej na niej się jeździ. Ale już wiem czego szukać. Pewnie da się zamątować bagażnik do tego. Suche plecy ponad wygląd roweru jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Składać? Czy kupić całość? Trenowałem ostatnio składanie szosy na prostej kierownicy. Nie opłaca się. Lepiej kupić używaną szosę i przerobić tylko kierownicę, a pozostałe flaki sprzedać (kiera + klamkomanetki). PS. Zajrzyj na moje rowery - zobaczysz jak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Trenowałem ostatnio składanie szosy na prostej kierownicy No tylko Ty poleciałes po bandzie z ta ramą Budżetowy rower to nie jest. jak się na tym jeździ po mieście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ale z ponad 800 ojro na 220? To raczej nie możliwe Stal była by wskazana - lepiej wygląda i lepiej na niej się jeździ. Vitus Dee 29" (ten z tarczami) kosztował zimą 250 funtów, z kodem zniżkowym -10% było 225 funtów, czyli jakieś 1125PLN. Przy takiej oponie krawężniki i dziury raczej mu niestraszne. No i skrótem przez lasek miejski można sobie na nim polecieć Jamis - owszem stal ( to chyba rurki hi-ten 1020) i to w atrakcyjnej cenie, pytanie tylko czy przy szerszej oponie da się tam jeszcze jakiś błotnik upchnąć? I ja bym się tak nie spieszył - wejdą teraz nowe modele, a "nóż" może się coś ciekawego pojawi, a tegoroczne na pewno pójdą z ceną w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Hmm przeglądam alledrogo i mam cos takiego: http://allegro.pl/rower-batavus-boris-i3505858296.html - można przełożyc koło by był wolnobieg tylko błotników nie wcisne i troszkę za dużo $$ http://allegro.pl/cloud-butler-urban-100-aluminiowy-hybryda-i3492340331.html tu trochę ciężko ale cena odpowiednia I tak źle i tak niedobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No tylko Ty poleciałes po bandzie z ta ramą Rama jest stara, po renowacji (ale Ridley) i nieoryginalnym widelcem - 600 PLN. Ale i tak się nie opłaca. Jak masz jakąś ramę na strychu to tak... Ale od totalnego zera - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 30 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 I tak źle i tak niedobrze. No z całym szacunkiem kolego skwarek, ale z takim budżetem jaki założyłeś, to nigdy za dobrze nie bedzie No chyba, że trafisz już jakąś okazyjną, gotową do jazdy używkę - nic, tylko polować - do wiosny jeszcze daleko...A składać z tym budżetem, też sądzę, że to raczej "porywanie się z motyką na słońce". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Nie no nie wybrzydzam, dziękuję pięknie za rady i już wiem czego szukać - budżet mógł by być większy ale po co w sumie? Wtedy dojedziemy do 2k i znów będę bał się o maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Za 2k będziesz miał godną używaną szosę... Wiałem nawet na osprzęcie ultegra... Wymieniasz kierę i jazda... Pytanie tylko jak szerokie opony łyknie... Nie wiem czy w moją ramę wejdą 700x28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ale to ma być budżetowy przecinak miejski, szosa odpada. Po co kombinować jak za 1100 jest gotowy rower na gwarancji i na dodatek ze stali Zastanawiam się czy nie brać go już teraz na raty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Single ma swoje zalety i wady. Skoro Ci się taki podoba, to brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.