Skocz do zawartości

[Endomondo] Opcja podążaj trasą

lisster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Z endomondo korzystam już od jakiegoś czasu, ale używałem mocno okrojonej wersji na jave.

Zmieniłem tel. i mam obecnie wersje na androida. W aplikacji zaciekawiła mnie opcja wybierania jakiejś trasy i "podążania nią"

Wszedłem więc w menu-trasy, znalazłem zapisany przez innego użytkownika dość ciekawy trenning, który chciałem przejechać. Wybrałem go i kliknąłem "podążaj trasą". Endomondo wyświetla na ekranie wprawdzie zapisaną trasę, ale nie nawiguje i nie pokazuje jak jechać. Poza tym ekran po chwili wygasa, więc nawet nie mam możliwości zobaczenia czy dobrze jadę. Nie bardzo w takim razie rozumiem jaki jest sens tej opcji. Czy na pewno ma to wyglądać tak jak opisałem? Czy może coś robię źle? Byłem przekonany, że endomondo będzie mnie nawigowało jak normalna nawigacja samochodowa a tu lipa :/

Napisano

A odpalasz nadajnik gps w telefonie ? Nawet bez wybranej opcji podążaj trasą będzie ci pokazywało na mapie aktualną pozycje 

Napisano

Oczywiście, że włączam GPS. Na mapie widzę swoją pozycję i ślad którędy jechałem. Problem w tym, że aplikacja nie nawiguje i wygasza po chwili ekran. Tak powinno być? 

Napisano

Oczywiście, że włączam GPS. Na mapie widzę swoją pozycję i ślad którędy jechałem. Problem w tym, że aplikacja nie nawiguje i wygasza po chwili ekran. Tak powinno być? 

Myśle, że tak. Ja odpalam sobie to na każdym treningu i wyświetlanie pozycji służy mi tylko żeby posiłkować się czasem w którą drogę skręcić, nie sądze żeby działało to jak zwykła nawigacja samochodowa bo to nie oto do końca w tym chodzi ;)

Napisano

To nie jest nawigacja turn-by-turn jak w samochodzie (niestety).

Opcje wygaszania ekranu można zmienić w ustawieniach telefonu (nie aplikacji).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...