maciulika Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Mam uszkodzony tylny amortyzator w rowerze Offroad Proflex 352. Są to jakieś krążki elastyczne polimerowe ,przdzielone metalowymi kółkami. Na zdjęciu widać że ścisnąłem te krążki opaskami ,by móc jeszcze jezdzić.Ale trzeba coś z tym zrobić. Może byłaby dobra jakaś elastyczna tulejka ,albo takie miękkie oringi ? Proszę o poradę. Rower choć stary, jest bardzo fajny i chciałbym by mi nadal służył.
lyndowss Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Na zdjęciu nic nie widać, a ta amortyzacja wygląda na zwykłą jakaś gumą, która trochę poprawia komfort jazdy. Próbowałbym coś dostać w sklepie motoryzacyjnym. Jakieś tuleje do wahaczy, albo coś. Pomierzyć i poszukać. Na pewno coś się znajdzie. Tylko jeszcze, żeby było o podobnych właściwościach, bo do samochodu guma będzie twardsza zapewne. Daj lepsze zdjęcia.
maciulika Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Przesyłam powtórnie zdjęcie mojego amortyzatora rowerowego (większa roździelczość).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.