Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Siemanko, zarejestrowałem się, bo planuję kupić rower, ale nie jestem przekonany jaki chcę .. xD poczytam i może zapytam

Napisano

Cześć, 
Mateusz, ojciec dwójki małych dzieci. Forum śledzę dłuższy czas, zarejestrowałem się, bo nie lubię nie brać udziału w dyskusjach o czymś, co mnie interesuje. 
Poza tym nie jestem rowerowym omnibusem i będę potrzebował kilku porad. 

Napisano

Cześć! Jestem Łukasz, i śmigam pod trójmiastem na starym marketowym trekkingu, ma on już ze 12 lat, zdążyłem w nim wymienić wszystko, poza ramą, przednim kołem i kierownicą z widelcem. A, no i zostały w nim jeszcze tak ważne oryginalne elementy, jak błotniki i bagażnik ;) Ogólnie sama rama stalowa i ciężka jak czołg, ale jakoś się do niej przyzwyczaiłem, i sporo kilometrów na niej przejechałem, i mam nadzieję trochę jeszcze przejechać.

Napisano

Czy jak się wraca w odwiedziny po kilkunastoletniej nieobecności (pojedynczych komentarzy po drodze nie liczę), to trzeba się witać jako nowy użytkownik, czy nie? 😄

Napisano

Cześć, tu Mariusz z Wawy. Jestem po powrocie na rower 10 lat temu (stary ale jary Mongoose) i zmianie na nowy (Marin Bobcat Trail 3). Trasy głównie do pracy, wycieczki z młodymi po mieście (uwielbiamy letnie nocne wyprawy w Centrum) i przymiarka do latania po górkach z racji sąsiedztwa Fortów Bema. Pozdrawiam. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Cześć, jestem Marek. Posiadam kilka rowerów różnego przeznaczenia. W wolnych chwilach lubię pojeżdzić po bezdrożach i nie tylko. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Witam,

Forum czytam już jakiś czas, przyszła pora się zarejestrować. Ujeżdżam coś, co teraz nazywają retro MTB (26", CrMo, sztywny widelec itp., rocznik 98), mam go od nowości, czyli sam też trochę "retro" jestem. Solidny, choć raczej nie najbardziej prestiżowej marki (Rockrider z francuskiego Decathlona, polskiego jeszcze nie było). Cały rok do pracy, plus weekendowe wycieczki, uzbiera się 3000 km rocznie.

Męczyć Was będę głównie w tematach warsztatowych, bo postanowiłem przejść na samodzielne serwisowanie i wymiany części (serwisy niezbyt poważnie podchodzą do takich staroci, zwłaszcza mniej prestiżowych marek). Chyba, że rower padnie wcześniej niż ja, to wtedy w wątkach "co wybrać" 🙂

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej hej :) Łukasz się kłania. Po latach abstynencji powróciłem do rowerów. Zakupiłem w 2020 roku rower Kross Level 1.0 i od tamtej pory szlifuję swoja kondycję (jak mi czas pozwala). Pozdrawiam :)

Napisano

Cześć 🙂 Z tej strony Marcin, mam 30 lat i pochodzę z Lublina. Założyłem konto żeby poradzić się w sprawie wyboru roweru, ale mam nadzieję, że zostanę z wami na dłużej. Pozdr 🙂

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, jestem Tomek, mieszkam w województwie Mazowieckim. Wpadłem na forum żeby poradzić się w sprawie zakupu roweru, na pewno zostanę tu na dłużej, bardzo ciekawe forum :)

• +1 pomógł 1
Napisano

Część, 

Mam na imię Paweł. Na rowerze jeżdżę od zawsze, do tej pory na crossowym Centurionie.  Przyszedł czas na zmianę (na Grand Canyona 😎 i na tym forum chciałbym dowiedzieć się więcej jak dbać o swój nowy rower :)

Napisano

Cześć,

trekking na maszynie "własnej produkcji", na razie rozwijam się (bardzo powoli). Na obecnym etapie okolice Krakowa, w przyszłości zasięg ma się znacznie zwiększyć. 

Życzę wszystkim Forumowiczom satysfakcji z jazdy!

Napisano

Cześć czołem. Na rowerach jeżdżę odkąd pamiętam. Mój 15-letni mtb poszedł na działkową emeryturę i założyłem konto celem porady zakupu nowego sprzętu. Po latach jazdy odszedłem do przekonania że szukam 90%-szosa, 10%-szuter. Single itp. mnie nie interesują. 

Przeszedłem w tym roku przez rowery triban rc520 i romet boreas 2. W obu przypadkach mocno się zawiodłem ich jakością. 

Po latach wracam do "forumowania", bo już widzę że jest tu mnóstwo dużo bardziej doświadczonych i na czasie z trendami, jeżeli chodzi o osprzęt. 🤝

• 2 tygodnie później...