inmar Napisano 23 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Też się przywitam,Marek z Jastrzębia.Mocno początkujący,ale rower i podstawowy ubiór już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoden Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 No ja to mam rower stary, z dawnego ROMETA, ale ja go trochę modernizowałem, prawie wszystko było w nim wymienione, poza kołami, piastami, kierownicą i siodełkiem. Miałem wymieniane kilka razy części w MECHANIZMIE KORBOWYM, z suportami, z koronkami i kilka razy łańcuch był wymieniany. Trochę był przerdzewiały od deszczu, gdyż również zimą na nim jeździłem, no a teraz wygląda, jakby był nowy. Ja zawsze o ten rower dbałem, bo nie potrafię jeździć na rowerze przerdzewiałym, skrzypiącym i poluzowanym. U mnie wszystko musi być w porządku w rowerze i tak mam po prostu. Miałem tez drugi rower, większy, z kołami 28, ale to była jakaś "chińszczyzna" i się rozlatywał. Dałem go raz, czy dwa razy do naprawy, do mechaników, to mi powiedzieli, że nie bardzo się opłacało go naprawiać. Poniosłem tylko niepotrzebne koszty na naprawę, ale też trochę na nim pojeździłem. Potem go rozkręciłem i to, co mi się przydało, zabrałem sobie do tego, pierwszego roweru, z kołami 26. Mam w piwnicy tamten, drugi rower i została tylko sama rama, która jest dobra. Ja może pokaże na zdjęciu mój rower z ROMETA, jak on teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_98520 Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Witam mam na imię Łukasz. Moją pasją są rowery. Jeżdżę średnio 60-80 km dziennie rowerem Giant xtc Big Bear. Widelec przedni Rock Shock, a tylny amorek FOX'a Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maq7 Napisano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasiekk Napisano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Cześć wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlgi Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, chciałem się przywitać. Od miesiąca jeżdżę regularnie, wyniki coraz lepsze. Aktualnie na crossie Romet Orkan 4 z drobnymi ulepszeniami. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez mlgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piasek_71 Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Witam wszystkich forumowiczów , Tomek ze Skarżyska - Kamiennej , po wielu długich latach wczoraj kupiłem sobie rower , jest to rower marki STORM kupiony za tysiąc z hakiem , oczywiście nowy , na razie tylko przyjechałem nim ze sklepu , mam nadzieję że z pomocą szanownego forum nabędę doświadczenia w eksploatacji roweru gdyż przez ostatnie 30 lat jeżdżę tylko samochodami i kwestia roweru jest mi słabo znana, ale sprzęcicho fajnie jedzie i jestem z zakupu zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lackypl Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Witam wszystkich. Łukasz z Bytomia. Jeżdżę od kilku lat Kross Evado 4.0. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcenao Napisano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Cześć wszystkim! Nazywam się Marcin, jestem totalnie zielony w temacie rowerów dlatego chciałbym poszerzyć (albo pozyskać od podstaw) wiedzę przed kupnem roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Girl_on_bike Napisano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Hej, z tej strony Kaśka. Od miesiąca uziemiona bez pedałów- jeden rower rozczłonkowany na śrubki czeka na drugą młodość- może kilka rad dotyczących kolorystyki i lakierów by się przydało:P, drugi postanowił, że dalej nie jedzie, zakup kolejnego łańcucha nie ma chyba już żadnego sensu (jeżdze na ostrym złożonym na szosowym romeciku sport- wiem wiem, naciąg nie ten, linia łańcucha nie taka itd, wiem- błędy młodości, teraz zrobiłabym to inaczej, ale jeździł długo? jeździl!:), pora zmienić ramę na torową- tu też pewnie będę szukała budżetowej opcji, może komuś zalega taka o, ramka 54-57cm?:D Do zobaczenia na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jst Napisano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Cześć! Jestem Justyna i mieszkam w Warszawie. Dołączyłam do forum gdyż zraziłam się nauką jazdy na rolkach i rozważam zakup roweru, aby zacząć się poruszać po tym tłocznym mieście niekoniecznie ZTM-em.. chciałabym poszukać modelu który nie zajmuje dużo miejsca, ale też jest wytrzymały. Założyłam już odpowiedni temat w dziale dotyczącym zakupów ☺ Będę wdzięczna za rady ☺ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoden Napisano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Witajcie! Ja jeżdżę od lat na "ROMECIKU" i ten rower naprawdę dużo wytrzymuje. Piasty w kołach są te same, od kupna roweru, poza tylko korbami i suportami, które dość często były wymieniane. A jeżeli miałbym kupić nowoczesny, lepszy rower ( w sensie przerzutek czy biegów, bo mam rower tylko na hamulec TORPEDO ), to już bym szukał takiego roweru, który byłby naprawdę dobry jakościowo, wytrzymały, a nie jakiś, gorszej jakości. Choć na rynku rowerowym trudno jest o rower o dobrej jakości, który byłby wart swojej ceny i służyłby na lata. Kupić: pierwszy lepszy rower i zapłacić za niego sporo, który potem może nie posłużyć na długo, to nie jest problem. Liczy się zawsze w rowerach, jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejxx Napisano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 Cześć, jestem Andrzej, mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, mój rekord to na razie 230 km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemho1981 Napisano 1 Września 2019 Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Cześć wszystkim . Przemek z Wierzchosławic witam wszystkich fanów dwóch kółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 3 Września 2019 Udostępnij Napisano 3 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 17:14, przemho1981 napisał: Cześć wszystkim . Przemek z Wierzchosławic witam wszystkich fanów dwóch kółek. Dzień dobry, miło nam gościć Cię na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komboj Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Witam wszystkich. Mam na imię Konrad i zaczynam swoja przygodę z grawitacja rowerowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IndyI Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Witam wszystkich, migam na starym rowerze, ale wygodnym, bezpiecznym. Dziennie dochodzi do 30 km, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemap Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Witam wszystkich, Jacek ze Szczecina, fan Rock Machine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Retro75 Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 No Cześć, Roberto z tej strony, codziennie pomykam na chopperku do roboty, w weekendy zaś wskakuje na mojego trans pacific i jeżdżę po nadbużańskiej krainie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedGary Napisano 23 Września 2019 Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Hej, cześć wszystkim, zaglądam do Was od jakiegoś czasu przy różnych okazjach poszerzając swoją wiedzę rowerową, teraz chcę się przyłączyć . Aktualnie po awarii górala męczę się na gravelu . Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackDuck Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Cześć! Zaglądam czasami na forum, postanowiłem wreszcie dołączyć. Służę uprzejmie radą w zakresie sztuk druciarskich najwyższej klasy. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreciol Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Yello, złamany obojczyk... to se teraz czytam i się witam z użytkownikami forum, zamiast jeszcze jeździć! Okolice to góry świetokrzyskie i z tego powodu mam gorala i kolare. Mniej na szosie jednak. Miłej jazdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Witaj, to zdrówka i szybkiego powrotu na 2 kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulak Napisano 30 Października 2019 Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Część! Śmigam regularnie od 5 lat na rowerze Haibike edition 7.30, najbardziej kocham jazdę w lesie, niestety miejsce zamieszkania (Warszawa) wymusza na mnie głównie jazdę w mieście. Codziennie jeżdżę do pracy, choć to tylko 4 km ;), a w weekendy na dłuższe wycieczki, na razie mój rekord to tylko 84 km, mam nadzieję, że szybko przebiję :> Miłego dnia Forumowicze :)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Cześć, Zaglądam tu czasem aby dowiedzieć się ciekawych rzeczy o rowerze. Ja, mimo >40 lat dopiero uczę się o rowerach bo zacząłem jeździć regularnie od kwietnia 2018 roku. Jestem z pomorza i posiadam dwa rowery: merida big nine 300 z 2017 roku oraz Spec Diverge E5 sport z 2018 roku. Rowery kupione były na czuja, bo Spec mi się podobał a bałem się typowej szosy, natomiast merida bo potrzebowałem drugiego roweru z racji tego, że Speca wywiozłem za granicę. Do tej pory zrobiłem na nich prawie 9tys km. Z racji tego zacząłem dostrzegać plusy i minusy tych rowerów oraz podzespołów. Pewnie niedługo będę się pytał o upgrade, czyli co już powinienem wymienić z racji zużycia a co z racji polepszenia właściwości. Jeżdżę rekreacyjnie, używam stravy i na ulubionych segmentach staram się pobijać własne rekordy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi