adiplus Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam Mam kolejne pytanie do drogich forumowiczów, chodzi mi o hamulec w moim rowerku – po myciu roweru coś się dziwnego dzieje z przednim hamulcem tarczowym (TEKTRO I.O. mechaniczny hamulec tarczowy/TX-117) przy próbie hamowania wydaje z siebie dziwne piski nie zawsze, ale często to się dzieje, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Ja już się poddałem nie wiem co się stało – może Panowie (Panie) mnie oświecą co schrzaniłem, zaznaczam myłem go (rower) wodą + szampon do mycia samochodu, czysta woda i szmata na sucho koniec zabiegu. Pozdrawiam i polecam się pamięci – adiplus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Może zatłuściłeś tarcze w jakiś sposób. Polecam benzyną eXtrakcyjną przemyć tarcze i klocki przemyć i dużo pojeździć powinno przejść. A co to za szampon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiplus Napisano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam ponownie dziękuje za radę - benzyna ekstrakcyjna pomogła, co do szamponu to chyba był z jakimś dodatkiem woskowym i dlatego ten problem, chciałem być bardziej papieski od papieża :-) i to się na mnie zemściło, nie ma jak stary dobry ludwik :-) koniec z próbami !! dziękuje za pomoc i pozdrawiam adiplus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.