Skocz do zawartości

[koło] jakie koło do mojego roweru?

piter9217

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem nowy na forum i mam pytanie. Kupiłem ostatnimi czasy używaną kolarzówkę. Chciałem wycentrować felgi, ale po wizycie w serwisie okazało się, że tylne koło jest do wymiany. Stąd mam też pytanie, jakiego koła powinienem szukać (rozmiar, szerokość). Na starej feldze widnieją takie oznaczenia: 27 1 1/4, 630x16. I nie mam pojęcia jak mam to rozszyfrować. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam

Napisano

27 to jest rozmiar koła, 630x16 to wymiary opony, 1 1/4 tego to za bardzo nie wiem ale nie jest to aż tak bardzo potrzebne do zakupu nowego koła,do zakupu wystarczy ci rozmiar koła czyli 27,a opona jak chcesz taka samą kupić to ten wymiar bedzie Ci potrzebny:)

Napisano

27 to jest rozmiar koła, 630x16 to wymiary opony, 1 1/4 tego to za bardzo nie wiem ale nie jest to aż tak bardzo potrzebne do zakupu nowego koła,do zakupu wystarczy ci rozmiar koła czyli 27,a opona jak chcesz taka samą kupić to ten wymiar bedzie Ci potrzebny:)

Ok, dzięki za informacje, a szerokość koła da się z tych informacji które podałem odczytać? I jak jest przy zmianie koła z wolnobiegiem? Trzeba także dokupować inny, czy można obecny dopasować jakoś?

I jeszcze jedno pytanie, czy taka obręcz będzie pasowała do kolarzówki? http://allegro.pl/kolo-27-tyl-mtb-stalowe-chrom-nakrecany-wolnobieg-i3459907877.html

Napisano

Do kolarzowki szukaj kola o rozmiarze 28 cali. Ja mialem 27 i zmienilem na nowa 28 tez na wolnobieg. duzo wiekszy masz wybor opon na 28 cali. A tam masz napisane ze to jest do MTB...

Napisano

A ile mniej więcej może kosztować takie koło, może być używane? Nie ukrywam, że zależy mi żeby było w miarę tanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...