uwekolarz Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Dwie sprawy, po pierwsze czy jest możliwość sprawdzenia ciśnienia używając przejściówki z Presty na AV np. na stacji czy w pompce z manometrem? Drugie pytanie czy możliwe, że zawór Presta puszcza powietrze przez zbyt wysokie ciśnienie wbijane do koła, mówię tu o sytuacji gdzie powietrze schodzi w ciągu nocy.
Mod Team michuuu Napisano 29 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2013 powietrze przez zbyt wysokie ciśnienie wbijane do koła, mówię tu o sytuacji gdzie powietrze schodzi w ciągu nocy. Dziurka w dętce lub uszkodzony zawór. Przy zbyt wysokim ciśnieniu prędzej eksploduje dętka.
Kekacz Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Dwie sprawy, po pierwsze czy jest możliwość sprawdzenia ciśnienia używając przejściówki z Presty na AV np. na stacji czy w pompce z manometrem?Mam taka przejściówkę w ręce (o taką dokładnie http://www.megabum.pl/index.php?idz_do=sklep&id_kat=&id_produktu=13&id_producent=6). Nigdy nie miałem okazji jej używać. Wożę w portfelu na wszelki wypadek. Wygląda na to, że ciśnienia nie da się zmierzyć. Dedykowane końcówki w pompkach do presty wciskają nakrętkę zabezpieczającą. Przejściówka, przynajmniej moja tego nie potrafi więc i ciśnienia nie da się zmierzyć. Są wersje krótsze tych przejściówek, gdzie dynks wciskający rdzeń zaworu samochodowego sięga do nakrętki zabezpieczającej presty i wtedy zmierzyć się da.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.