Skocz do zawartości

[koło] ciśnienie

uwekolarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dwie sprawy, po pierwsze czy jest możliwość sprawdzenia ciśnienia używając przejściówki z Presty na AV np. na stacji czy w pompce z manometrem? Drugie pytanie czy możliwe, że zawór Presta puszcza powietrze przez zbyt wysokie ciśnienie wbijane do koła, mówię tu o sytuacji gdzie powietrze schodzi w ciągu nocy.

• Mod Team
Napisano

powietrze przez zbyt wysokie ciśnienie wbijane do koła, mówię tu o sytuacji gdzie powietrze schodzi w ciągu nocy.

Dziurka w dętce lub uszkodzony zawór. Przy zbyt wysokim ciśnieniu prędzej eksploduje dętka.

Napisano

Dwie sprawy, po pierwsze czy jest możliwość sprawdzenia ciśnienia używając przejściówki z Presty na AV np. na stacji czy w pompce z manometrem?

Mam taka przejściówkę w ręce (o taką dokładnie http://www.megabum.pl/index.php?idz_do=sklep&id_kat=&id_produktu=13&id_producent=6). Nigdy nie miałem okazji jej używać. Wożę w portfelu na wszelki wypadek.

Wygląda na to, że ciśnienia nie da się zmierzyć.

Dedykowane końcówki w pompkach do presty wciskają nakrętkę zabezpieczającą. Przejściówka, przynajmniej moja tego nie potrafi więc i ciśnienia nie da się zmierzyć.

Są wersje krótsze tych przejściówek, gdzie dynks wciskający rdzeń zaworu samochodowego sięga do nakrętki zabezpieczającej presty i wtedy zmierzyć się da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...