Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Specjalne na rower czy zwyczajne sportowe?

cornishon69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem co do rękawiczek na rower, dopiero klika dni temu zacząłem przygodę z MTB (na poważniej) i pojawił się u mnie dylemat, otóż posiadam rękawiczki pumy

takie jak w tym ogłoszeniu http://tablica.pl/oferta/rekawiczki-rowerowe-rekawice-na-rower-puma-ID2ydbb.html i jeszcze w nich nie jeździłem, ale pojawiła się ciekawa okazja na decathlonie mianowicie

http://www.decathlon.pl/rkaw-d-mtb-lato-5-junior-id_8057892.html

I teraz powstaje pytanie, czy te rękawiczki z pumy sprawdzą się na rowerze, czy lepiej kupić te typowo na rower z decathlonu? 

Długie palce chronią przed zimną i ewentualnymi urazami. Sam się zastanów co Ci jest potrzebne. 

Plusy typowo rowerowych rękawiczek to dobre dopasowanie do dłoni i jak w przypadku ostatnich pokazanych prze Ciebie wkładki żelowe, które mają za zadanie zmniejszać wstrząsy oraz frotka (czy jak się to tam nazywa) do otarcia czoła. 

Długie palce chronią przed zimną i ewentualnymi urazami. Sam się zastanów co Ci jest potrzebne. 

Plusy typowo rowerowych rękawiczek to dobre dopasowanie do dłoni i jak w przypadku ostatnich pokazanych prze Ciebie wkładki żelowe, które mają za zadanie zmniejszać wstrząsy oraz frotka (czy jak się to tam nazywa) do otarcia czoła. 

Dzięki za odp. chyba zdecyduję się na te ostanie. Przejechałem dzisiaj kilkadziesiąt km w tym z pumy i niby nie są złe ale oprócz tego że chwyty nie odciskają się na ręce to nic specjalnego, a co do zimy i długich palców. Rękawiczki te są zrobione z takiej bardzo gęstej siateczki także za dużego ciepła nie dają.

A co sądzisz o tych ostatnich rękawiczkach? Niby mało znana firma ale wyglądają mało wiele ok. Jeżeli się nie rozprują po założeniu to powinny spełnić swoją rolę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...