rafalek940 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam mógłbym mi ktoś podać pełny opis tego co mają modele B10 i B9 oraz B8 na 2014 gdyż cennik cudem mam ale nie wiem co te modele są warte jakbym mógł prosić to też r10/r9/r8 27,5 er Pozdrawiam i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2013 są już dostępne modele na 2014 na stronie Krossa ii mam szybkie pytanie gdyż jest taka sprawa a nie inna że muszę wybrać dość szybko R9 - osprzęt średni/amor warty uwagi/carbon R8 - cena/ osprzęt najlepszy z tej 3/ amor słaby/ alu B9 - carbon/ amor słaby/ osprzęt średni co wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 r8 lub b9 - zaleznie od twojego wzrostu, tras i 'naturalnej sily' r9 to jakis zart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2013 r8 lub b9 - zaleznie od twojego wzrostu, tras i 'naturalnej sily' r9 to jakis zart 185 cm : ) 68-70 kg trasy wszystkie trasy MTB i wiele XC bez zastosowań Enduro itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 to b9, choc wchodzenie w ciasne zakrety i typowe nawroty wokol drzewa beda wymagaly od ciebie troche wiecej, niz teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Musisz koniecznie kupować Krossa? Aktualnie trwa sezon wyprzedaży i pakowanie się w rocznik 2014 nie jest chyba dobrym pomysłem, nie mówiąc już o tym, że specyfikacja rowerów Krossa niezbyt przypada mi do gustu, głównie ze względu na amortyzatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu_h Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Rzeczywiście RS XC32 w rowerze za 6 tys. PLN wygląda słabo. Natomiast ciekawie (w stosunku do ceny) moim zdaniem prezentuje się model B7. Osprzęt odpowiedni jak na 4 tys. PLN. Na niczym wyraźnie nie oszczędzono. Dodatkowo mamy ramę z najnowszymi rozwiązaniami (poszerzana główka, przerzutka przednia DM, suport pressfit, przewody przerzutkowe w pełnym pancerzu). Nie podano wagi, ale zakładam, że w 13 kg powinien się zmieścić. Wg geometrii rama ma krótki ogon - 438mm. Reszta parametrów w miarę standardowa. Poczekam na pierwsze testy i opinie i poważnie rozważę zakup tego modelu jako sprzętu dla ambitnego amatora Edytowane 3 Września 2013 przez michciu_h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) Wg geometrii rama ma krótki ogon - 438mm. Reszta parametrów w miarę standardowa. No i wreszcie górne rury nabrały długości tak więc w 19" mamy ramę 620 przy kącie podsiodłówki 73,5st Ja tam biegły w geometrii nie jestem ale może kol. Nabiał zechce powiedzieć parę słów o tych ramach, bo mnie się wydają o niebo lepsze od zeszłorocznych. Prawie jak Peak 29 (Zeszłoroczny B7 miał 615 przy kącie 72,2 i CS 440) Edytowane 4 Września 2013 przez Teodoryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi