Skocz do zawartości

[rower] charakterystyka Krossa na 2014

rafalek940

Rekomendowane odpowiedzi

są już dostępne modele na 2014 na stronie Krossa 

ii mam szybkie pytanie gdyż jest taka sprawa a nie inna że muszę wybrać dość szybko 

R9 - osprzęt średni/amor warty uwagi/carbon 

R8 - cena/ osprzęt najlepszy z tej 3/ amor słaby/ alu 

B9 - carbon/ amor słaby/ osprzęt średni 

co wybrać ? 

Musisz koniecznie kupować Krossa? Aktualnie trwa sezon wyprzedaży i pakowanie się w rocznik 2014 nie jest chyba dobrym pomysłem, nie mówiąc już o tym, że specyfikacja rowerów Krossa niezbyt przypada mi do gustu, głównie ze względu na amortyzatory.

Rzeczywiście RS XC32 w rowerze za 6 tys. PLN wygląda słabo.

Natomiast ciekawie (w stosunku do ceny) moim zdaniem prezentuje się model B7. Osprzęt odpowiedni jak na 4 tys. PLN. Na niczym wyraźnie nie oszczędzono. Dodatkowo mamy ramę z najnowszymi rozwiązaniami (poszerzana główka, przerzutka przednia DM, suport pressfit, przewody przerzutkowe w pełnym pancerzu). Nie podano wagi, ale zakładam, że w 13 kg powinien się zmieścić. Wg geometrii rama ma krótki ogon - 438mm. Reszta parametrów w miarę standardowa.

Poczekam na pierwsze testy i opinie i poważnie rozważę zakup tego modelu jako sprzętu dla ambitnego amatora  :)

Edytowane przez michciu_h

Wg geometrii rama ma krótki ogon - 438mm. Reszta parametrów w miarę standardowa.

No i wreszcie górne rury nabrały długości ;) tak więc w 19" mamy ramę 620 przy kącie podsiodłówki 73,5st ;)

Ja tam biegły w geometrii nie jestem ale może kol. Nabiał zechce powiedzieć parę słów o tych ramach, bo mnie się wydają o niebo lepsze od zeszłorocznych. Prawie jak Peak 29 ;) (Zeszłoroczny B7 miał 615 przy kącie 72,2 i CS 440)

Edytowane przez Teodoryk

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...