Skocz do zawartości

[Suport] jaki klucz do odkręcenia?

Olin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy ktoś się orientuje jakim kluczem można odkręcić taką nakrętkę suportu  jak na foto ?

Jeżeli można proszę o przesłanie linka jak taki klucz wygląda.

5f702bfba8b145b8.jpg

Napisano

Na serio trzeba cytować tak duże posty jak ten powyżej?

Regulamin forum, pkt 2i - Safian

No tak. Ale ten klucz to raczej do tej nakrętki kontrującej, a mnie chodzi o tą zakrętkę do suportu. 

Wiem, że tu jest Polska, ale nie chciałbym stosować młotka i przecinaka. Chodzi mi o normalny, cywilizowany sposób odkręcenia tego suportu.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

To jest klucz do takich nakretek. Mozna go stosowac w klasycznyc sterach nakrecanych i wkrecanych miskach suportowych. Mam taki klucz, stosowalem do obydwu rzeczy.

Szacunek...

I.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Młotek i wkrętak do podbijania a nie przecinak. To jest cywilizowany sposób. Do tego dobry klucz francuski i po kłopocie. Przecinak odradzam bo narobi śladów - wkrętaki do podbijania są mniej inwazyjne.

Najpierw odkręcasz większą nakrętkę - to kontra - zdaje się że ma normalny, prawy, gwint. Później w odwrotną stronę miskę. Tutaj proszę o weryfikację bo nie pamiętam czy miska ma lewy gwint czy też prawy. Miskę też można młotkiem i wkrętakiem - przynajmniej na początku - bo wtedy ciężko się kręci.

Jest takie stare powiedzenie: "Młotek i oliwa to połowa majstra". Młotek to najbardziej uniwersalne i najbardziej genialne narzędzie świata :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...