Skocz do zawartości

[tarcze] Jakie do SLX-M675 - SM-RT61 czy SM-RT81 ?

peepeepee

Rekomendowane odpowiedzi

Ważę 100 kg, jeżdżę głownie lesie, konkretnie po Puszczy, lubię podjazdy i zjazdy, jednak tutaj są niezbyt duże górki, rzekłbym nawet pagórki.

Planuję wyjazd w góry ale powiedzmy 1-2, może max. 3 razy w roku.

Kasa ... jeśli nie muszę, to oczywiście wolę wydać mniej ;-)

• Mod Team

Jesteś dość ciężki i teraz pytanie czy 160 czy 180 ... pisze o górach, tam sie 180 przyda a na co dzień 160 ci raczej starczy. Ogólnie tarcza na pająku jest sztywniejsza i lepiej odprowadza ciepło, co w twoim przypadku jest na +, ale jakiej byś nie wziął różnicy w hamowaniu czuł nie będziesz raczej.

Reba ma w katalogu co prawda 210 ale to już na moją jazdę chyba przesada.

Sądzę, że przód 180 , tył 160 to będzie dobry wybór, biorąc pod uwagę, że chudnę i mam zamiar po perypetiach wrócić do ok. 85 kg.

Tak myślę, że SM-RT61 będzie dobrym wyborem i póki co tę tarczę biorę pod uwagę, chyba, że są jakieś "za" za SM-RT81.

• Mod Team

Tak jak mówiłem, tarcza na pająku jest lepsza i jest mniejsze prawdopodobieństwo dzwonienia na zakrętach + to co napisałem wyżej. Nie musisz brać shimano, możesz kupić jaką chcesz, ja kiedyś kupiłem tarcze tektro za 19zł i była ze tak powiem znakomita.

Oczywiście dużo zależy od jej wzoru, niektóre z hamowaniem mają niewiele wspólnego :P

Tak tez i ja myślę, sam mam tarcze avida przy shimano i jest cicho i spokojnie bez szarpania i innych niespodzianek.

Tylko HS1 (jeśli dobrze zerknąłem) ma mocowanie na 6 śrub , musiałbym zmienić koncepcję co do kół.

Może zapytam inaczej, co jest nie tak z SM-RT61 , ta sama linia produktu, powinno być ok ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...