peepeepee Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam Jakie tarcze do SLX-M675 : (SLX) SM-RT61 czy (XT) SM-RT81 i dlaczego ? pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ile ważysz, czy jeździsz po górach, czy zależy ci na kasie? Tarcz nie dobiera się pod hamulec tylko pod styl jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ważę 100 kg, jeżdżę głownie lesie, konkretnie po Puszczy, lubię podjazdy i zjazdy, jednak tutaj są niezbyt duże górki, rzekłbym nawet pagórki. Planuję wyjazd w góry ale powiedzmy 1-2, może max. 3 razy w roku. Kasa ... jeśli nie muszę, to oczywiście wolę wydać mniej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Jesteś dość ciężki i teraz pytanie czy 160 czy 180 ... pisze o górach, tam sie 180 przyda a na co dzień 160 ci raczej starczy. Ogólnie tarcza na pająku jest sztywniejsza i lepiej odprowadza ciepło, co w twoim przypadku jest na +, ale jakiej byś nie wziął różnicy w hamowaniu czuł nie będziesz raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Reba ma w katalogu co prawda 210 ale to już na moją jazdę chyba przesada. Sądzę, że przód 180 , tył 160 to będzie dobry wybór, biorąc pod uwagę, że chudnę i mam zamiar po perypetiach wrócić do ok. 85 kg. Tak myślę, że SM-RT61 będzie dobrym wyborem i póki co tę tarczę biorę pod uwagę, chyba, że są jakieś "za" za SM-RT81. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak jak mówiłem, tarcza na pająku jest lepsza i jest mniejsze prawdopodobieństwo dzwonienia na zakrętach + to co napisałem wyżej. Nie musisz brać shimano, możesz kupić jaką chcesz, ja kiedyś kupiłem tarcze tektro za 19zł i była ze tak powiem znakomita. Oczywiście dużo zależy od jej wzoru, niektóre z hamowaniem mają niewiele wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja bym nie wydziwiał i kupił sprawdzone tarcze hs1 : http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-avid-hs1-160mm-nowe-i3508984222.html rozmiar 160mm w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tak tez i ja myślę, sam mam tarcze avida przy shimano i jest cicho i spokojnie bez szarpania i innych niespodzianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tak tez i ja myślę, sam mam tarcze avida przy shimano i jest cicho i spokojnie bez szarpania i innych niespodzianek. Tylko HS1 (jeśli dobrze zerknąłem) ma mocowanie na 6 śrub , musiałbym zmienić koncepcję co do kół. Może zapytam inaczej, co jest nie tak z SM-RT61 , ta sama linia produktu, powinno być ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 RT61 też jest na 6ś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peepeepee Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 RT61 też jest na 6ś Mój błąd , SM-RT67. HS1 są tańsze ale za to koła Mavic na mocowanie z 6 śrubami droższe, cenowo wychodzi to samo. Tak czy inaczej, czy coś jest nie tak z tarczami Shimano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ogólnie CL jest lepsze bo poprzez adapter można stosować i CL i IS6 a przy IS6 już CL nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.