diablik Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam Mam troszku dziwne pytanko Otóż, jak wiadomo blok od SPD można przykręcic do buta wyżej/nizej na podeszwie. I tu pytanie - jak wysoko/nisko przykręcacie bloki? raczej bliżej palców cz w strone pięty? ps mam nadzieje, że skumacie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Ja mam na maxa wysunięte do przodu, ale to przyzwyczajenie jeszcze z okresu jazdy na platformach. Nie wiem w tym położeniu po prostu najwydajniej napędzam rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablik Napisano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Ja też mam na maxa wysuniete do przodu - ale nie wiem właśnie czy gdyby je cofnąć tak do połowy możliwości to czy większy power by nie działał na pedał :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Jest pewna teoria na ten temat. W jej myśl bloki powinny byc na podeszwie przykręcone w miejscu odpowiadającemu miejscu w którym zginają sie palce stopy podczas chodzenia/stawania na palcach. Doświadczenie uczy, że przynajmniej w butach Shimano jest to właśnie to najbardziej wysunięte do przodu miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Jak masz sztywną podeszwę to przy max do przodu będzie najlepiej. Jak masz uginającą się podeszwę to najlepiej będzie odsunięty do tyłu. EDIT: Swoje doświadczenia opieram na Shimano SHM 225 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ja mam dokładnie po środku i jest ok. Przykrecilem tak na probe bo nie wiedzialem jak ustawić i w końcu stwierdziłem, że nie ma sensu czegoś zmieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 ha, właśnei chciałem założyć dokładnie taki sam temat Tak więc ja mam butki SH 120s i mam blok przykręcony jak nabliżej środka stopy. Ale z tego co mówicie spróbuję przekręcić je bliżej palców. Może cos się zmieni. Wydawało i się że jak je przykręcę pliżej osi stopy (czyli blizej środka stopy) to najlepiej będą się rozkłądały siły. Jakoś mi sie wydaje, że pedałując palcami traci się trochę siły. Ale nigdy ze mine orzeł z fizyki nie był Zobaczymy. SPD rulez Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam - ja też dwa razy zakłądałem taki teamt i mi go zestrzelił mod. Myślałem że z powodu złego sformułowania tamatu. To wszystko przez tę wyszukiwarkę i wolno dizałające forum. Czy to tylko ja tak mam? Generalnie dzięki za wyjaśnienia w spr. ustawienia bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13557ab98a167614.html chyba wszystko na ten temat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Przykręcając bloki eksperymentowałem przód-tył, prawo-lewo tudzież lekko pod kątem i po kilku dniach i przejechanych kilometrach w różnych warunkach doszedłem do położenia które jest dla mnie najwygodniejsze. Okazało się też że moje strony prawa i lewa nie są lustrzanymi odbiciami, bo po zamontowaniu bloków symetrycznie w obu butach musiałem wprowadzić drobną korektę przód-tył i dopiero wtedy odczucia z obu nóg były takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Proponuję wybrać się na krótką trasę ze śrubokrętem i odrobinę pokombinować - trochę wysiłku i kombinacji będzie potrzebne, ale pewnie znajdziesz swoje optymalne i najwygodniejsze ustawienie bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Hehe...albo pokombinować w trakcie treningów na trenażerze - nie trzeba ganiać ze śrubokrętem po okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mka Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Pewnie..tylko trzeba mieć jeszcze trenażer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ...i srubokret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.