piotrk81 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam. Jest to moj pierwszy post wiec mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu w temacie jak i opisie:) szukałem, śledziłem ale takowego nie znalazłem Do rzeczy: Posiadam rowerek Merida 3000D cross. W tym sezonie wymieniłem w nim oponki na szosowe 700 x 28 i nabiłem kilka kkm. Wszystko byłoby dobrze ale nadchodzi sezon zimowy i czas na zmiane. Posiadam opony "terenowe" 700 x 40c i takowe wsadze skoro w zeszłą zimę dały rade to w tą też dadzą. Ale do rzeczy. Od przyszłego roku moja pierworodna będzie brała czynny udział w eskapadach tatusia, a tatuś nie zamierza w zwiazku z tym rezygnować ze swoich dotychczasowych treningów. Zmiana opon niestety jest troszke czasochłonna i cięzko jest to robić przed każdym wyjazdem ( wiele z nich jest spontanicznych ). Zamierzam też czasem wskoczyć na ścieżki leśne. Postanowiłem w związku z tym poskładać nowe koła ( opony już mam ), żeby zamiast opon zmieniać je całe co zaoszczędzi mi sporo czasu. W związku z tym postanowiłem zasięgnąc opini rowerowej braci o niedrogi kpl. kół dla moich potrzreb ( bez opon ). Kaseta wystarczy mi deorka 10rz i tarcze 160mm ale również nie z najwyższej półki ( może to również być sprzet na poziomie alivio, jazdy z dzieckiem będą rekreacyjnymi wypadami ) , nie jeżdzę ekstremalnie. I jeszcze jedno w przyszłym sezonie prawdopodobnie będę wymieniał napęd i zamierzam zacząć jeździć na dwa łańcuchy. Prawdopodobnie będzie to: korba slx, łańcuch wippermann connex 10s0 i kaseta deorka. Mam nadzieje, że taka konfiguracja będzie ok i zmienianie kół również nie zakłóci pracy tego naędu?? Sytuacja rodzinna się zmieniła wię i budżet trzeba dostosowac:D:D Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.