AdamF Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Zawsze mi się wydawało, że taki typ roweru wybierają świadomi użytkownicy. W sumie to tak jest - użytkownicy świadomi aktualnie obowiązującej mody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 "Oddawaj roweru!" http://www.youtube.com/watch?v=ECs8ZrmH8D8 PS. Czarne Komandosy Z Navarony już złapane i zaaresztowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Niezłe zacofanie, patrzy w kamerę i nie wie co to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 wydaje mi się, że ten filmik tu pasuje - nie jestem autorem https://www.youtube.com/watch?v=L88LPYP6hB0#t=44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 UP Popraw link (wywal czas albo go zmien) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosnikrowerow Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Ja ostatnio miałem nerwową sytuację, jechałem do domu (mieszkam na wiosce) od skrzyżowania do wjazdu do którego wjeżdżam jest ok. 20m. Za skrzyżowaniem obejrzałem się w tył, wystawiłem ręke w lewo i zjechałem do lewej krawędzi pasa, a tu kierowca który jechał za mną obtrąbił mnie, zredukował bieg i zaczął mnie wyprzedzać w tym samym czasie jak ja zacząłem skręcać.Serce skoczyło mi do gardła gdy się obejrzałem i widziałem zderzak blisko tylnego koła roweru. Rozumiem wymuszanie pierwszeństwa w mieście na rondach lub skrzyżowaniach, ale na wioskach to najwyżej spychanie do rowów mi się zdarzało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 będzie problem bo nie mogę edytować http://youtu.be/L88LPYP6hB0 przez takie zachowania później głupie komentarze i uwagi jacy rowerzyści są okropni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavel Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Co za jełop, spierdzielił jak pipa. Nie umie jak mężczyzna ponieść konsekwencji swoich czynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Brudas w dredach, pewnie spieszył się nakarmić robaki na głowie. A tym czasem co powiecie na to: http://www.youtube.com/watch?v=lMw86Gk9dWI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Ot ekstrawagancka próba popełnienia samobójstwa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 W zeszłym roku źle skręciłem, patrze, a to A4 uciekałem polem Chociaż szczerze mówiąc, krajowa piątka, na której myślałem, że jestem, jest równie niebezpieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 A tym czasem co powiecie na to: Chciałem napisać, że w Albanii to nic dziwnego, ale widzę po poprzednich postach, że i u nas może mnie coś takiego spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 http://www.wykop.pl/link/2049052/pobity-rowerzysta/ Bezczelny rowerzysta...smial zwrocic uwage przez klepniecie, ze jest auto za blisko ;-))) Temat kierowcow niestety zamkniety wiec daje tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BTG Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ciekawe czy policja która jechała obok spojrzała w lusterka i zareagowała na bandę w samochodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkbudda Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bezczelność na drogach , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bezczelny rowerzysta...smial zwrocic uwage przez klepniecie, ze jest auto za blisko ;-))) I ten tekst Marek przestań się wygłupiać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Bezczelność na drogach , A dlaczego w tym temacie? To nie jest bezczelność rowerzysty a czyste chamstwo i punkty karne dla kierowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jeden wart drugiego. Podobny poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blat23 Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ale dlaczego? Ja t nie widzę ani zielonego dla rowerów na tej części przejazdu (jest wcześniej, to widać). Nie widzę też żadnej sygnalizacji do skrętu w prawo dla kierującego autem. Myślę sobie, że tam jest tylko znak ustąp pierwszeństwa i brak świateł (chociaż pylony widać niby). Jeśli by było tak jak mówię lub światła by nie działały to rower miał pierwszeństwo i kierowca burak. Ale nie jestem do końca pewien sytuacji. Na pewno tłumaczenie kierowcy jest błędne - ja tam nie widzę S2 w prawo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dla wszystkich broniących rowerzysty. To jest to: http://tnij.org/ly7voza miejsce. Przyglądnijcie się filmikowi dokładnie w 0:05, a zobaczycie lekką poświatę z prawej strony. Tak, to świecący na zielono S1 dla kierowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 @Fenthin Widać jedno - że jak jest czerwone dla pieszych to zielone dla samochodów i teraz popatrz sobie: samochód jest jeszcze kilkadziesiąt metrów - dla pieszych zielone, dla samochodu czerwone : i bliżej, ale rowerzysta jest tuż przed przejazdem - wjeżdża, czyli ma pierwszeństwo, nie mówiąc, że zielone dla pieszych, i nadal raczej czerwone dla samochodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Tym bardziej, że kierowca zmienia kierunek jazdy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ładnie wszystko zaznaczyłeś, ale błędnie. Na pierwszym screenie sygnalizator dla pieszych lub rowerzystów (tu przypominam, dla samochodów ma trzy światełka, nie dwa - wyłączając pewne specyficzne przypadki), na drugim również dla pieszych, ale że jest tam wyspa, ten sygnalizator dla nas nie ma żadnego znaczenia. A napisałem. Zatrzymajcie w 0:05 i porównajcie ze Street View. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabryk Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Niestety nie masz racji, w tym wypadku to kierowca ma zielone światło co widać na tym ujęciu. @Fenthin uprzedziłeś mnie o niecałą minutę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmsydney Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dotyczy tego nagrania, usuniętego na wniosek rowerzysty: https://www.google.pl/search?q=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2FL88LPYP6hB0&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=UuyrU7LHBcaS_AaVlICoDQ które można obejrzeć tutaj: Rowerzysta ucieka z miejsca wypadku Wy już go osądziliście: będzie problem bo nie mogę edytować [] przez takie zachowania później głupie komentarze i uwagi jacy rowerzyści są okropni Co za jełop, spierdzielił jak pipa. Nie umie jak mężczyzna ponieść konsekwencji swoich czynów. Brudas w dredach, pewnie spieszył się nakarmić robaki na głowie. A w rzeczywistości bardzo prawdopodobne, że nie jest winny tego zdarzenia. Poczytajcie co ma do powiedzenia ten rowerzysta: http://www.wykop.pl/wpis/8409630/vitan-witam-to-ja-bylem-sprawca-zdarzenia-widoczne/ Jak obejrzycie dokładnie nagranie to widać, że kierowca skutera ma skręconą kierownicę i jedzie torem wskazującym na wyjechanie zza autobusu w celu jego ominięcia. Nie spojrzał w lusterko i wymusił pierwszeństwo na rowerzyście. Prawdopodobnie zaraz go ziecie, że jechał za szybko i tak dalej. Jedynie co zrobił źle to odjechanie w miejsca zdarzenia. Ale przynajmniej potrafił zgłosić się dobrowolnie po fakcie i wyrazić chęć zapłaty za szkody choć nie poczuwa się do winny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.