paxorc Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam, potrzebuję zakupić nowy (ewentualnie używkę) amortyzator do ok 1200zł. Ważę ok 68kg. Obecnie mam XCRa. Amor będzie głównie używany do wypadów leśnych, góry, maratony. W oko wpadły mi te dwa amorki. Chciałbym żeby koszta eksploatacji nie były drogie, jak i w miarę łatwy serwis. Od amora oczekuję dobrej kultury pracy (wiem, że miedzy powietrznym, a sprężyną to jak niebo, a ziemia) Wg przeczytanych opinii to wiekszość poleca manitou. Który amor byście bardziej polecili ewentualnie jakiś inny w tej cenie.
beskid Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Minuta jest oryginalniejsza, łatwiejsza w dopasowaniu a i przeglądy wypadają rzadziej. Poza tym i tak różnicy nie odczujesz.
kemot1974 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 witam, nie wypowiem się na temat RS REBA, natomiast 3 sezon śmigam na Manitou Minute. Amor bardzo przyjemny, kilka możliwości do samodzielnej regulacji i zmiany charakterystyki pracy ( jest kilka postów na forum - autor ,, durnykot,,). Serwis bardzo łatwy - sam wykonuję raz w sezonie wraz ze zmiana oleju. W tej cenie sprzęt godny polecenia.
wojtasin Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 I jeszcze jeden głos na Minute Mars Air to jest to!
paxorc Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie poluję na minute. Czy ktoś z was ma może lepszą ofertę od tej, gdyż taniej nigdzie już nie mogę znaleźć: http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=309_379_397&products_id=3365 i czy ta pompka w zupełnościu wystarczy http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatorow-beto-sp-002ag-z-manometrem-i3486115781.html PS. Czy mi się wydaje, czy rzeczywiscie korona w minucie jest troszkę wyższa na wysokość od reby?
Mod Team durnykot Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Pompka wystarczy,choć nie należy do super dokładnych. Manitou generalnie są wyższe od innych amorków- w tym przypadku ,jeśli nic się nie zmieniło w Rebie- Manitou jest wyższy o jakieś 5 mm ( wersja 100 mm)
Lumperator Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Też bym poszedł w Minute. Tl bardzo fajny, trailowy amor.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.