makok Napisano 21 Maja 2006 Napisano 21 Maja 2006 Chciałbym poznać opinie o nogawnikach (taka nazwa figuruje w sklepach internetowych) czyli nogawkach dokładanych do krótkich spodenek. Czy mają sens? Czy nie zsuwają się podczas jazdy? Może ktoś mógłby zarekomendować konkretny model. Potrzebuję coś na chłodniejsze dni ale cieńsze niż ciepłe spodnie z membraną (takie mam).
szakq Napisano 21 Maja 2006 Napisano 21 Maja 2006 ja kupilem tej wiosny model kellys(wygral kiedys test bikeboardu)nie seslizguja sie jesli zakladamyje pierwsze a dopiero na nie krotkie spodenki(odwrotnie zjezdzaja),wykonanae z grubszej lycry(super rubaix)sprawiaja bardzo dobre wrazenie cieplo w nich tak przy 10stopniach mozna jezdzic bez problemu latwo namakaja hm.. kosztowaly mnie 65zł i nie zaluje:-)
Bizon Napisano 22 Maja 2006 Napisano 22 Maja 2006 Ja mam berknera z cienkiej laykry ,z takiej jakiej są spodneki.Nie spisują się za dobrze ,zjeżdżają poza tym chłodniejsze dni się nie nadają .Jeśli kupowac to takie z takim meszkiem spod spodu ,(mam takie rekawki) są ciepłe niestety nie wiem czy zjeżdzają
makok Napisano 24 Maja 2006 Autor Napisano 24 Maja 2006 Dzięki za informacje. Chyba jednak wyszukałem element stroju, który bardziej pasuje do kolarstwa szosowego niż MTB stąd raczej nikły odzew. Czy może wobec tego używacie jakichś cienkich spodni nakładanych na krótkie spodenki. Jeżeli tak to jakich. Drąże temat nie tylko w swoim imieniu ale naszej większej grupy. Nie wiemy jak poradzić sobie z ubiorem na zmienne warunki w czasie długich (5-8 godzin) wyjazdów. Myślę, że problem jest jednak powszechny - świadczy o tym popularność kurtek z odpinanymi rękawami, które rozwiązują problem górnej części ciała.
fredi Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Ja jeżdżę mtb i używam nogawek. 2 lata temu kupiłem nogawki Go Sport i jestem zadowolony. W ciepłe dni jeżdże w krótkich spodenkach + nogawki w plecaku. Długich spodni używam raczej tylko w zimie (tak od 5 stopni w dół)
mudia Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Nogawniki i rękawniki są super. Rano wyzajd w nogawkach i rękawkach - chłodno, a gdy robi się cieplej, to zdejmujesz i wszystki gra. Trzeba tylko zdecydować się na cieńsze, lub grube (zimowe). Ja mam cieńkie i jestem nimi zachwycony. W lato dobre na chłodniejsze dni, a zimą służą jako dodatkowa warstwa spodnia Moje, to jak większość z moich ubrań, ACCENT
ssslawecki Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Nogawniki i rękawniki są super. Rano wyzajd w nogawkach i rękawkach - chłodno, a gdy robi się cieplej, to zdejmujesz i wszystki gra. Dokładnie Ja kupiłem Liquid-a, ale nie polecam jakości szwów. Dołem jest odblaskowa opaska - tak ciasna, że przy naciąganiu szwy puściły - kichowato !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.