Skocz do zawartości

[zawody] Hołda Race Bytom Srebrne Stawy 01.09.2013

Collery

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trasa przygotowana przez organizatorów przebiega przez bytomską hałdę, która już w przyszłym roku stanie nowym osiedlem Srebrne Stawy wraz z polem golfowym Armada. Pętla liczy ponad 6 km, zawiera 3 ciekawe sekcje techniczne, a średni czas przejazdu dla zawodników elity powinien wynieść około 15 minut.

Szczegółowe informacje na: http://www.holdarace.pl

Wydarzeniu FB -> https://www.facebook.com/events/596575023708730/

oraz portalu http://www.LoveBikes.pl

post-109041-0-62177900-1377612741_thumb.jpg

Napisano

Z tego co już wiadomo to: objazd i zapoznanie się z trasą Hołda Race edycja Srebrne Stawy odbędzie się w sobotę, 31.08 o godzinie 18:00 - niestety wcześniej nie jest to możliwe. Zbiórka w Bytomiu ul. Zabrzaańska na polach golfowych Armada. Na ulicy Zabrzańskiej jest Intermarche - trzeba zjechać na parking, tak jak do marketu i zaraz w prawo nową drogą, która jest w budowie - dojedzie się na pole golfowe - są tablice informacyjne (nie Hołdy, tylko Armady). 
Powiemy tez o tym na miejscu - prosimy nie wjeżdżać na dołki, czyli miejsce, gdzie gra się w golfa - trasa będzie wytaśmowana i poza nią prosimy się nie poruszać. 

Do zobaczenia na starcie ;)

Napisano

Z racji tego że będzie to mój pierwszy raz w takiej imprezie zastanawia mnie jeden punkt regulaminu:

"Odbiór pakietów startowych i dodatkowe zapisy zostaną zamknięte na pół godziny przed startem danego wyścigu."

czy powyższe odnosi się do startu pierwszego wyścigu w danej edycji zawodów ( godzina 10) czy tez startu danej kategorii wiekowej (w moim wypadku była by to elita i godzina 15:45)?

Napisano

Trasa rzeczywiście ciekawa, mocno pokazała mi jakie mam braki w technice jazdy.

Poza tym był to mój debiut, "bardzo" udany - przebita dętka jakieś 200 m od startu i kolejna na 2 okrążeniu :D Następnym razem musi być lepiej.

Napisano

Mastersi mieli 4 okrążenia, przez pierwsze dwa spokojnie zrobiłem ten zjazd, na trzecim miałem chwilę dekoncentracji i leciałem na dole przez kierę, na czwartym już wszystko poszło bez problemów :).

Trasa bardzo mi się podobała, były i ostre podjazdy i strome zjazdy oraz kilka technicznych kawałków i dłuższe proste gdzie można było odpocząć.

Wynik 3 miejsce w Masters I, więcej nie dałem rady, bo czołówka byłą za mocna a poza tym w sobotę byłem jeszcze na Bike Maraton Wisła, gdzie trasa była bardzo męcząca.

Napisano

Trasa rzeczywiście ciekawa, mocno pokazała mi jakie mam braki w technice jazdy.

Poza tym był to mój debiut, "bardzo" udany - przebita dętka jakieś 200 m od startu i kolejna na 2 okrążeniu :D Następnym razem musi być lepiej.

O kurcze! Dwa kapcie na wyścigu XC to naprawdę rzadkość. Ale tak jak mówisz gorzej już nie będzie ;)

A trasa bardzo przyzwoita, było trochę zabawy i technicznych smaczków, a i zmęczyć się dało :) Całe szczęście udało się bezbłędnie 4 razy z rzędu pokonać "ten zjazd" :D

Napisano

Trasa hardkor, dobrze, że zmienili z pięciu kółek na cztery bo chyba bym nie dał rady. Podziękowania dla Kucharski rowery za bezinteresowne udostępnienie dętki gdy tuż przed startem złapałem snake'a.

Napisano

Mój debiut niestety nie do końca udany bo na 2 okrążeniu snake i koniec zabawy bo nie miałem zapasowej dętki :(  ...

pierwsze XC zaliczone to teraz będę na jakiś maraton polował jak nie w tym to w przyszłym roku :)

Trasa była super :)   szkoda tylko że nie ukończyłem a cel miałem nie być ostatnim i do kiedy jechałem to udawało mi się go realizować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...