maria28 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam , dziś dolączylam do zacnego grona tego forum Interesuje mnie ten rower http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-ATTENTION-black-n-green-2013/2941 , czy warto go kupic, czy cena jest adekwatna do wyposażenia? Rower byłby uzywany w terenie górzystym jak i na asfalcie. Pozdrawiam
Davken Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam, Najwążniejszą rzeczą na początku jest napisanie wagi i wzrostu bo dzięki temu łatwiej będzie zaproponować Ci jakiś konkretny model czy typ roweru (rodzaj amortyzatora, rozmiar koła). Warto tez bardziej sprecyzować wymagania jakie są stawiasz maszynie którą zamierzasz kupić bo po stwierdzeniu " w terenie górzystym" nie da się zbyt dużo wywnioskować
maria28 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam, Dzięki za odpowiedź. Mam 165 cm wzrostu i ważę 64 kg. Z tego co się orientuje 16" to rama dla mnie, koła 26 ze względu na wzrost. Rower przeznaczony byłby do agresywnej jazdy po leśnych, kamienistych drogach, szutrach. Lubię pokonywać górki więc tez do ostrych podjazdów. Wcześniej miałam ktm-a ultra cross tez 16" na osprzęcie xt, niestety KTM wpadł w łapy złodzieja. Przedział cenowy tak do 2700 tys zł, cube wpadł mi w oko, na allegro ten sam model na tym samym osprzęcie kosztuje 400 zł mniej. Liczę na pomoc experta, dzięki za każdą podpowiedź.
likabu Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja osobiście jeżdżę na Cube aim disc 26" (2200zł). Rower jest super. Wygodny, a zarazem sportowy. Pełne zaufanie do marki. Radzę się najpierw na tym Cub'ie przejechać, ponieważ z tego co poczytałem rowery tej marki mają podobno inne wymiary (podobno chodzi o złe przeliczanie mm - cale).
Davken Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Jak budżet to 2700 to akurat zmieśći się w nim B'twin RR 8.1 http://www.decathlon.pl/rower-gorski-81-id_8168918.html Rower BARDZO godny uwagi w przedziale do 2700 złoty. Posiada on amortyzator powietrzny który bardzo dobrze można dostosować do Twojej wagi z średnicą golenia 32mm. Jeśli chodzi o amor Cuba attention to może on być dla Ciebie za twardy czyli poprostu może nie "pracować". Średnica goleni w rs xc28 (cube) wynosi 28mm co w jeździe po leśie o jakiej piszesz może się skończyć luzami i co za tym idzie późniejszą jego wymianą. To prawda że Cube ma stosunkowo niskie ceny do tych katalogowych jednak zdecydowanie odpada on jeśli chodzi o osprzęt w starciu z RR 8.1 Gdyby jednak B'twin nie podpasował to można także skusić sie na Rometa Jolene 1 http://www.romet.pl/Rower,JOLENE_1,10,485,2250.html jednak rama może być dla Ciebie za duża i cena tak o 300 większa Aaa, i jeszcze dożywotnia gwarancja w B'twinie na ramę, mostek i kierownicę którą wpowadzili ostnio, to kolejny plus dla tego modelu
maria28 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam, cube nie jest już moim faworytem, rzeczywiście b'Twin jest o niebo lepszy. Jakbyś jeszcze mial mozliwosc ulepszyc b'Twin-a to w jaki sposób, jaki osprzet dorzucić? Jak obniżyc wage? Na allegro cube kosztuje 2549 zł, wiec w porownaniu z b'Twin-em jest przepłacony. Romet również interesujący, ale teraz mam chrapke na Rockrireda Rower lekki, osprzęt super, dzięki za podpowiedź. Jest szansa ze ceny w zimie mogą być jeszcze mniejsze?
ro35 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 jest szansa, że zimą ten rockrider nie będzie już dostępny, ciężko bez większych inwestycji obniżyć wagę, najtaniej prawdopodobnie na kołach (oponach) - warto obserwować wyprzedaże na dt4you, niedawno mieli lekkie tanie koła.
Davken Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Z własnego doświadzczenia wiem że przynajmiej w moim Decathlonie nie było żadnych obiżek zimowych jeśli chodzi o rowery. Dawali tam jakieś rat razy 5x0%. Racja, zimą może 8.1 być już nidostępny więc lepiej nie ryzykować. Te opony będą na razie chyba najrozsądniejszą zmianą i potem koła- tak jak kolega pisał. Zyskać na wadze można nie zakładając na rower "niepotrzebnych" gadżetów; liczniki, bidon, koszyki na bidon, lampki, torby, torebki, pompka, a także zaczepów mocujących je do roweru. W taki sposób można zyskać dużo za mało. Piszę dlatego że poważniejszych zmian bym w tym rowerze ja sam nie wprowadzał
mrova Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Z własnego doświadzczenia wiem że przynajmiej w moim Decathlonie nie było żadnych obiżek zimowych jeśli chodzi o rowery. Dawali tam jakieś rat razy 5x0%. Racja, zimą może 8.1 być już nidostępny więc lepiej nie ryzykować. Te opony będą na razie chyba najrozsądniejszą zmianą i potem koła- tak jak kolega pisał. Zyskać na wadze można nie zakładając na rower "niepotrzebnych" gadżetów; liczniki, bidon, koszyki na bidon, lampki, torby, torebki, pompka, a także zaczepów mocujących je do roweru. W taki sposób można zyskać dużo za mało. Piszę dlatego że poważniejszych zmian bym w tym rowerze ja sam nie wprowadzał Możliwe, że w tym roku przecenią 8.1 bo jest to cały czas model 2012. Z tego co widzę raz na dwa lata zmieniają osprzęt i wygląd.
Davken Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Możliwe, że w tym roku przecenią 8.1 bo jest to cały czas model 2012. Z tego co widzę raz na dwa lata zmieniają osprzęt i wygląd. No, tak w sumie lecz niewiadomo model ten dobrze schodzi więc zostaną przy tej cenie mi się wydaje.
maria28 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Cześć, dzięki za wszystkie rady W sobotę wybieram się do decathlonu, więc zapytam juz bezpośrednio czy zejdą z ceny. Co do odchudzania roweru jak najbardziej się z Wami zgadzam, skupie sie jedynie na wymienia kół, dętek i opon. Na pewno pochwale sie zakupem, jeszcze raz dzięki Pozdrawiam
mrova Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 No, tak w sumie lecz niewiadomo model ten dobrze schodzi więc zostaną przy tej cenie mi się wydaje. Nawet jeżeli zmieni się model to ostatnio jest niestety tendencja do zastępowania osprzętu gorszym z roku na rok i podnoszenia ceny. W 8.1 z 2011 -> 2012 była obniżka ceny + lepszy osprzęt więc pozostaje mieć nadzieję, że teraz też tak będzie, ale raczej stawiałbym na wariant zupełnie odwrotny. Sam czekam na jakieś zmiany ceny i jeżeli zleci w dół to biorę.
Davken Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Davken, dnia 29 Sie 2013 - 12:58, napisał: No, tak w sumie lecz niewiadomo model ten dobrze schodzi więc zostaną przy tej cenie mi się wydaje. Nawet jeżeli zmieni się model to ostatnio jest niestety tendencja do zastępowania osprzętu gorszym z roku na rok i podnoszenia ceny. W 8.1 z 2011 -> 2012 była obniżka ceny + lepszy osprzęt więc pozostaje mieć nadzieję, że teraz też tak będzie, ale raczej stawiałbym na wariant zupełnie odwrotny. Sam czekam na jakieś zmiany ceny i jeżeli zleci w dół to biorę. Na myśli miałem to że go raczej nie przecenią, nie że go wypuszczą w 2014 Tak więc trzymamy kciuki i do w obronie słusznej sprawy interesu klienta!
maria28 Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Napisano 29 Sierpnia 2013 Jeszcze mam pytanie specjaliści moi drodzy, tak z ciekawości. Na ile oceniacie tego rockridera w takim stanie jaki jest w ofercie decathlona?
Davken Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja jako amator i nie specjalista wyczytałem i to nie raz że to najlepsza opcja w tej kwocie, ludzie chwalą. Osobiście ten rower jakoś mi nie odpowiada. Sprzęt fajny ale jakoś tak, wspomnienia... Gdy pierwszy raz go zobaczyłem w sklepie to odrazu się na nim przejechałem i przy okazji rozwaliłem na nim swoje spodnie, nogawka wkręciła się w korbe Dziura nie do zaakceptownia więc spodnie zostały przechrzczone na robocze Gbybym kupił teraz tego rr 8.1 to ta sytuacja nie dała by o sobie zapomnieć i to by mnie gnębiło Morał tego jest taki nic nie jest za darmo, bo za darmo umarło
maria28 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Napisano 30 Sierpnia 2013 Dzięki, przynajmniej wiem, że mam nie wkładać długich spodni jak będe go "mierzyć"... Co do Twojej przygody to coś mi się wydaje, że to był znak żebyś go właśnie kupił. Chyba spodobałeś się Rockriderowi skoro nie chciał Cie puścić Uważam, że powinieneś się przełamać, zapomnieć o przeszłości i skucić sie na niego jak zajdzie taka potrzeba. Pisałam do decathlonu i nie przewidują na razie promocji, pewnie decyzja idzie z głównej siedziby, wszedzie teraz obowiazują te same ceny. Poczekamy zobaczymy. Pozdro
Davken Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Jeśłi rower nie został jeszcze zakupiony to warto zalożyć kartę klienta przed jego zakiupem. Przy kwocie chyba 2k dostajemy jakies punkty i chyba stówke czy coś, warto zobaczyć o co choddzi.
maria28 Napisano 9 Listopada 2013 Autor Napisano 9 Listopada 2013 Jeśłi rower nie został jeszcze zakupiony to warto zalożyć kartę klienta przed jego zakiupem. Przy kwocie chyba 2k dostajemy jakies punkty i chyba stówke czy coś, warto zobaczyć o co choddzi. Witam , nie było mnie jakiś czas, a teraz odwiedziłam forum w celu oznajmienia ze kupiłam Rockiego Dzisiaj przejechałam 80 km i czuje sie dobrze
Davken Napisano 9 Listopada 2013 Napisano 9 Listopada 2013 Witam , nie było mnie jakiś czas, a teraz odwiedziłam forum w celu oznajmienia ze kupiłam Rockiego Dzisiaj przejechałam 80 km i czuje sie dobrze No to dobrze Udało się z tą kartą- punkatmi? Bo nawet po zakupie można w decathlonie nabić te punkty na konto, tak jakby co. Mi w tym roku już nie chcieli przyjąć paraganu na kurtkę (az 3 stówki) bo wyczerpalem limit nabijania punktów na karte w późniejszym terminie. W dniu kupna nie mialem karty przy sobie i mówie potem dolicze punkty. A tu klops, limit 4 takich myków na rok wyczerpany Życzę udanych kilometrów na nowym sprzęcie
maria28 Napisano 10 Listopada 2013 Autor Napisano 10 Listopada 2013 No to dobrze Udało się z tą kartą- punkatmi? Bo nawet po zakupie można w decathlonie nabić te punkty na konto, tak jakby co. Mi w tym roku już nie chcieli przyjąć paraganu na kurtkę (az 3 stówki) bo wyczerpalem limit nabijania punktów na karte w późniejszym terminie. W dniu kupna nie mialem karty przy sobie i mówie potem dolicze punkty. A tu klops, limit 4 takich myków na rok wyczerpany Życzę udanych kilometrów na nowym sprzęcie Co do punktów to dopiero wczoraj zobaczyłam Twojego posta, wiec nie skorzystałam z tego. Dzięki raz jeszcze za pomoc, temat uważam za zamknięty Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.