Karas09 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam. Kto się wybiera do Wisły? Będzie to mój debiut na Bikemaratonie i liczę, że będę się równie dobrze bawił jak w Korbielowie (Powerade maraton). Podobno trasa będzie ta sama co w zeszłym roku chociaż na stronie głównej trwa jej weryfikacja. W zeszłym roku było Mini - 22 km Mega - 41 km Giga - 61 km Planuję przejechać trasę mega. Mam nadzieje, że pogoda dopisze. Pozdrawiam.
Grzesiek1994 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja również startuję, będzie to mój drugi maraton. Oby nie było błota...Do zobaczenia na starcie i powodzenia
Davken Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Na jakich maszynach startujecie/osprzęcie?
Karas09 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 @Davken Ja startuje na tym rowerze http://www.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=14 Oczywiście troszkę jest zmodyfikowany. Mam SPD i inne opony (geax saguaro) i w Korbielowie bardzo fajnie mi się jechało a było dużo błota.
kamfan Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Kondycyjnie Korbielów to pikuś w porównaniu do ubiegłorocznej Wisły (nałożyła się na to jeszcze temperatura 35 stopni w słońcu, ludzie na trasie padali jak muchy); technicznie Korbielów to "pure MTB", a Wisła to "grabkowe szutry" + niebezpieczny zjazd po asfalcie do mety - moja prędkość max. na tym zjeździe to 78 km/h (sic!) i byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że trasa była tam beznadziejnie zabezpieczona, minąłem jedno auto na tym zjeździe na centymetry, a droga miała być zamknięta!!! Ale zdecydowanie polecam Wisłę, aby się sprawdzić kondycyjnie!
Karas09 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 Dlatego chcę spróbować czy wytrzymam i jakie będzie moje tempo. Już się nie mogę doczekać. Co do ostatniego zjazdu to coś czytałem, że albo ten odcinek zostanie zmieniony albo coś tam jest nie tak z drogą i już nie będzie się dało takiej szybkości uzyskać. Ile w tym prawdy to nie wiem (przeczytałem post jakiegoś użytkownika na forum BM).
kamfan Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Dobrze by było, bo prawda jest taka, że maratony Grabka właśnie przez takie zjazdy są o wiele bardziej niebezpieczne od Golonki. U Golonki możesz się tylko poobijać i poobdzierać, a u Grabka przez te asfalty można się znaleźć na OIOMie... widziałem już u niego na maratonach otwarte złamanie ręki i półprzytomnego gościa w karetce. Do zobaczenia na trasie!
Karas09 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Napisano 27 Sierpnia 2013 Jeszcze mam takie pytanie nowicjusza. Jak jest liczony czas wjazdu na dystans mega? Widziałem filmiki ze Szklarskiej i tam każdy (chyba) sektor startował 2-3 minuty po poprzednim. Jeżeli czas podany to 1:15h na dotarcie do rozjazdu to czy każdy następny sektor ma mniej czasu? Czytałem coś o czasie netto i brutto (chyba tylko pierwszy sektor) ale nie mogę tego znaleźć.
kamfan Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Brutto - pierwszy sektor (inaczej nie miałoby to sensu m. in. problem finiszu) Netto - cała reszta (co też nie ma sensu, ale BM to praktykuje ) Czas rozjazdu dla wszystkich brutto - więc masz mniej czasu jeżeli startujesz z tyłu, z tego co słyszałem po prostu zwijają znaki na rozjeździ i rozkładają taśmę
MokryxD Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Z tego co zasłyszałem (nie potwierdzone na 100%) to czas do rozjazdu liczy się od startu ostatniego sektora. Czas brutto liczy się tylko zawodnikom startującym z 1. sektoru (czas liczy się od startu). Czas netto liczy się dla wszystkich innych sektorów (czas liczy się od przejazdu obok tylko urządzeń zczytujących).
Karas09 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Zobaczy się na starcie jak to wygląda . Podali już oficjalną trasę i jest taka sama jak w zeszłym roku jednak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.