Skocz do zawartości

[Bikemaraton] Wisła 31.08.2013

Karas09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kto się wybiera do Wisły? Będzie to mój debiut na Bikemaratonie i liczę, że będę się równie dobrze bawił jak w Korbielowie (Powerade maraton). Podobno trasa będzie ta sama co w zeszłym roku chociaż na stronie głównej trwa jej weryfikacja. W zeszłym roku było

Mini - 22 km 

Mega - 41 km 

Giga - 61 km

Planuję przejechać trasę mega. Mam nadzieje, że pogoda dopisze. Pozdrawiam.

Napisano

Kondycyjnie Korbielów to pikuś w porównaniu do ubiegłorocznej Wisły (nałożyła się na to jeszcze temperatura 35 stopni w słońcu, ludzie na trasie padali jak muchy); technicznie Korbielów to "pure MTB", a Wisła to "grabkowe szutry" + niebezpieczny zjazd po asfalcie do mety - moja prędkość max. na tym zjeździe to 78 km/h (sic!) i byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że trasa była tam beznadziejnie zabezpieczona, minąłem jedno auto na tym zjeździe na centymetry, a droga miała być zamknięta!!!

Ale zdecydowanie polecam Wisłę, aby się sprawdzić kondycyjnie!

Napisano

Dlatego chcę spróbować czy wytrzymam i jakie będzie moje tempo. Już się nie mogę doczekać. Co do ostatniego zjazdu to coś czytałem, że albo ten odcinek zostanie zmieniony albo coś tam jest nie tak z drogą i już nie będzie się dało takiej szybkości uzyskać. Ile w tym prawdy to nie wiem (przeczytałem post jakiegoś użytkownika na forum BM). 

Napisano

Dobrze by było, bo prawda jest taka, że maratony Grabka właśnie przez takie zjazdy są o wiele bardziej niebezpieczne od Golonki. U Golonki możesz się tylko poobijać i poobdzierać, a u Grabka przez te asfalty można się znaleźć na OIOMie... widziałem już u niego na maratonach otwarte złamanie ręki i półprzytomnego gościa w karetce.

Do zobaczenia na trasie!

Napisano

Jeszcze mam takie pytanie nowicjusza. Jak jest liczony czas wjazdu na dystans mega? Widziałem filmiki ze Szklarskiej i tam każdy (chyba) sektor startował 2-3 minuty po poprzednim. Jeżeli czas podany to 1:15h na dotarcie do rozjazdu to czy każdy następny sektor ma mniej czasu? Czytałem coś o czasie netto i brutto (chyba tylko pierwszy sektor) ale nie mogę tego znaleźć.

Napisano

Brutto - pierwszy sektor (inaczej nie miałoby to sensu m. in. problem finiszu)

Netto - cała reszta (co też nie ma sensu, ale BM to praktykuje :) )

Czas rozjazdu dla wszystkich brutto - więc masz mniej czasu jeżeli startujesz z tyłu, z tego co słyszałem po prostu zwijają znaki na rozjeździ i rozkładają taśmę

Napisano

Z tego co zasłyszałem (nie potwierdzone na 100%) to czas do rozjazdu liczy się od startu ostatniego sektora.

Czas brutto liczy się tylko zawodnikom startującym z 1. sektoru (czas liczy się od startu).

Czas netto liczy się dla wszystkich innych sektorów (czas liczy się od przejazdu obok tylko urządzeń zczytujących).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...