Skocz do zawartości

[Opony] Hutchinson Python

trupek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ze względu na kierunkowy bieżnik opony zastanawiam się jak je założyć. Na przypadkowych filmikach i w google grafice, każdy miał założone opony odwrotnie do strzałki kierunkowej i też tak uczyniłem, pomimo tego, że jestem zadowolony z opon to mam wrażenie, że muszę więcej siły wkładać w porównaniu do łysawych ale szerszych RR'ów 2.1 aby utrzymać podobną prędkość (może to być spowodowane, że na oponach są jeszcze pozostałości gumy w postaci jej naddatku)

Gdzieś wyczytałem, że producent zaleca aby przednia opona była ustawiona zgodnie ze strzałką, natomiast tylnaprzeciwnie.

Chciałbym poznać Wasze doświadczenia odnośnie tego jak najlepiej założyć obie opony aby uzyskać jak najmniejsze opory toczenia. Wiem, że odbije się to trochę na przyczepności i dlatego interesuje mnie optymalne ustawienie.

Dlatego prosiłbym aby wypowiedział się ktoś kto ma jakieś obycie z tymi oponami bądź jakąś praktyczną wiedzę w tym temacie.

Napisano

Z tyłu lepiej przeciwnie do strzałki, a z przodu lepiej mieć inną oponę- jeśli hutchinson, to cobra.Python jest świetny z tyłu, a z przodu niebezpieczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...