adams85 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Czesc Mam dampera takiego jak w tytule i od jakiegos czasu zauwazylem delikatne stukanie na lekkich nierownosciach. Pare osob powiedzialo mi, ze to normalne a pare, ze absolutnie nie. Wydaje mi sie, ze najlepiej byloby porownac ten halas z drugim podobnym damperem albo zeby ktos kto sie na tym zna rzucil na to okiem. Jest na forum jakis specjalista? Z Bielska Bialej lub okolic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 najpierw sprawdź czy śruby mocujące są dokręcone, następnie luz na tulejce, na końcu szukaj w damperze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adams85 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Wszystko sprawdzalem i niestety zadnych luzow nie znalazlem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Rzaden damper stukać nie powinien.Te dziwne dzwięki,również skłoniły mnie do reklamowania triada.Po powrocie z cult bike,u odparto mi ,że wizualnie jak i technicznie nic mu nie dolega.A do stuków musze się przyzwyczaić, bo niekiedy tak już jest Ciut nie zawierzałem.Odesłałem więc raz jeszcze damper ale juz razem z ramą do sprzedawcy. Badali,mierzyli i stwierdzili,że faktycznie puka.Osobiscie sprawą zajął się jeden z kolesi z sekcji " reklamacji" . Sprawa jest ciągle w toku.Na dzień dzisiejszy obstawiają tulejki montażowe dampera do ramy.Czekają więc jak wawka podeśle im nieco inne tulej ( jakieś nowsze konstrukcyjnie) zamontują i się okarze. Przekonani w swej koncepcji są nawet na 90%,że winą stukania są właśnie tulejki. Edytowane 22 Września 2013 przez durnykot ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Wymienili tuleje. Stuki ustały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Tak mi odpisali.Lecz kłamali.Stuka jak diabli dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Po usilnych staraniach damper zamilkł. Zamilkł bo go schowałem głęboko w szafce.Teraz buja mną monarch 4,2.Broni nie składam.Będę reklamował teraz bardziej brutalniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Jak,obiecałem tak zrobiłem.List nasmarowany do Speca jak i do foxa. Trwalo to chwile lecz dziś odp: Pana triad wysłany został do foxa.W tej chwili czekamy na nowy zamiennik od speca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Stukać nie powinien, mam taki w Specu. Jestem ciekaw jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Wczoraj dzwonili z cultu i znów miłe zaskoczenie.Nie bedzie to specowski lecz normalny foxik już z kashimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Panowiei panie.Informuje,ze damper fox ctd BV factory /2014/ jest juz moja wlasnoscia. WArto walczyc o swoje. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez topol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi