niebieskiszymon Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzień dobry! Kupiłem ostatnio Avida Juicy 5 i jestem w trakcie zakładania go na koło, ale tłoczki są tak zaciśnięte, że nie jestem w stanie założyć klocków. We wszystkich instrukcjach, poradach etc. czytałem że można rozcisnąć tłoczki płaskim śrubokrętem, ale one ani drgną, nie chcą się ruszyć ani o milimetr w drugą stronę. Zaciskać się zaciskają tak jak powinny (choć klamki nie wciskałem do końca bo nie chcę ich zacisnąć na amen, ale przy drobnych ruchach klamki widać że tłoki pracują prawidłowo). Nie chcę też nadużywać siły, bo znając życie pewnie coś zepsuję.... Macie może pomysł co robię źle/co jeszcze mogę zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Poluzuj lekko zaznaczoną śrubke kluczem imbusowym i rozepchnij tłoczki - powinno wylecieć troche płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 ew. możesz mieć tak zastane tłoki że dopiero prasa hydrauliczna je ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Replay Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Może zapieczone tłoczki. Rozjeździj trochę hamulec na starych klockach (rozgrzej zacisk) i wtedy spróbuj Wysłano z Samsung Galaxy S IV za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niebieskiszymon Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 2i regulaminu treść usunięta przez moderatora. No nie jestem w stanie bo dopiero go dostałem ze zdjętymi klockami... Jutro spróbuję poluzować tą śrubkę i spuścić trochę płynu, mam nadzieję że pomoże. Tymczasem włożyłem między tłoki śrubokręt na sztywno i trochę zacisnąłem. Siedzi zaklinowany jak w imadle... wniosek - tłoki chodzą tylko w jedną stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 no to fatalnie kolego. Będziesz musiał przeserwisować zacisk, możliwe, że też wymienić uszczelki/tłoczki. Koszt naprawy we własnym zakresie - 80zł, w serwisie - 160. Ja bym oddał to do skupu surowców bo można stracić nerwy przy tym wynalazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.