Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] zestaw deore br-m596 - proszę o poradę

mariossos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od czerwca tego roku zacząłem przygodę z rowerkiem. Na pierwszy rzut kupiłem Rometa Ramblera 6.0 2011. Uznałem, że, jeżeli się wkręcę po sezonie (pewnie w zimie) chciałbym sobie dokupić hamulce hydrauliczne. No i pojawia się moje pytanie czy zestaw, którym się interesuje możecie polecić no i jeśli jakaś zmiana to z góry dziękuję za wszelkie propozycje.

- hamulce: Deore BR-M596
- tarcze: Shimano SM-RT64
- piasty: Shimano Deore FH-M595

Aktualnie mam piasty Joytecha nieprzystosowane pod tarcze. Z tego co zauważyłem to w przypadku montażu na 6 śrub musiałbym mieć krótsze szprychy, natomiast przy centerlock średnica wydaje się taka sama w tych piastach. Z góry dziękuję za sugestie i poprawę mojego toku myślenia co do piast, jeśli jest błędny.

Dziękuję za uwagi :) a czy ktoś może wycenić za ile obecne piasty można sprzedać mają jakieś 600km przejechane ale nie za bardo znalazłem co to za model jedyne info -> JoyTech. No i czy jakieś opinie o samych hamulcach. Wiem że już bywały takie tematy no ale zawsze może jakiś nowy użytkownik tych hamulców sie znalazł i wyrazi swoje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...