mariossos Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam,Od czerwca tego roku zacząłem przygodę z rowerkiem. Na pierwszy rzut kupiłem Rometa Ramblera 6.0 2011. Uznałem, że, jeżeli się wkręcę po sezonie (pewnie w zimie) chciałbym sobie dokupić hamulce hydrauliczne. No i pojawia się moje pytanie czy zestaw, którym się interesuje możecie polecić no i jeśli jakaś zmiana to z góry dziękuję za wszelkie propozycje.- hamulce: Deore BR-M596- tarcze: Shimano SM-RT64- piasty: Shimano Deore FH-M595Aktualnie mam piasty Joytecha nieprzystosowane pod tarcze. Z tego co zauważyłem to w przypadku montażu na 6 śrub musiałbym mieć krótsze szprychy, natomiast przy centerlock średnica wydaje się taka sama w tych piastach. Z góry dziękuję za sugestie i poprawę mojego toku myślenia co do piast, jeśli jest błędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 To co chcesz założyć jest absolutnie wystarczające w systemie centerlocka. W temacie śrub ani nie siedzę specjalnie w temacie ani nie jestem fanem tego patentu. Może inni się wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Jak chcesz mieć spokój to piasty na łożyskach maszynowych trzeba kupić, choćby Novateca. tańsze piasty Shimano (poniżej XT) to nic specjalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Jeżeli chodzi o piasty na CL to jeszcze mavic bodajże takie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariossos Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dziękuję za uwagi a czy ktoś może wycenić za ile obecne piasty można sprzedać mają jakieś 600km przejechane ale nie za bardo znalazłem co to za model jedyne info -> JoyTech. No i czy jakieś opinie o samych hamulcach. Wiem że już bywały takie tematy no ale zawsze może jakiś nowy użytkownik tych hamulców sie znalazł i wyrazi swoje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Sierpnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Tutaj masz link do aukcji takiej piasty, nie dorobisz się na sprzedaży: http://allegro.pl/piasta-tylna-joytech-na-kasete-7-8-9-i3497633843.html A co do hamulców to popularny ,stosunkowo niedrogi i niezawodny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariossos Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dzięki za aukcję. Kwestia pozbycia się żeby to nie leżało gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Te piasty to ciezki do sprzedania sprzet, brak czesci zamiennych, mi po 1000km zrobil sie luz na bebenku po czym zaczal przeskakiwac naped. Piasta do wymiany. Za komplet kol z uszkodzona piasta tylna dostalem 80zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.